Formule 1 Grand Prix Nederland vanaf 2020 op circuit Zandvoort

Vanaf volgend seizoen zal Zandvoort weer op de F1 kalender staan, zo werd vanmorgen op een persconferentie bekendgemaakt. De Grand Prix van Nederland staat vanaf 2020 voor minimaal drie jaren op het F1 programma en wordt verreden vóór de GP van Monaco.

Blij met Formule 1 GP Zandvoort

Chase Carey (Liberty Media): “We wilden er graag een Formule 1 race in Europa bij hebben. We zijn blij terug te keren naar Zandvoort. Nederland is een bijzonder land. De kalender voor 2020 is nog niet definitief. Dat kan nog wel twee maanden duren.”

F1 Grand Prix Nederland dankzij Max

De successen en populariteit van Max Verstappen hebben Nederland weer op de kaart gezet. Jan Lammers en prins Bernhard hebben zich hard gemaakt voor de terugkeer van de Formule 1 GP Nederland op Zandvoort. Ook Assen behoorde tot een mogelijke locatie, maar uiteindelijk is voor het circuit in de nabijheid van Amsterdam gekozen.

De sponsors van de race zijn Heineken (titelsponsor), Jumbo, Talpa, Gazelle, CM.com, Volker Wessels en PON. De laatste Formule 1 race op Zandvoort werd in 1985 verreden en werd gewonnen door Niki Lauda.