Ga naar hoofdinhoud

Eurovisie Songfestival 2014 Calm after the storm perfect voor plaspauze

Eurovisie Songfestival 2014. Toen vorig jaar Anouk meedeed aan het Eurovisie Songfestival was ik, als ‘Anouk-hater’, bepaald niet enthousiast. Totdat ik het liedje Birds hoorde. Ik was stomverbaasd. Wat een prachtig lied. Ik heb het weken meegezongen en geneuried en zat twee avonden voor de TV hartstochtelijk aan te moedigen.

Songfestival leeft weer in Nederland

Nederland leefde weer op songfestival-gebied. Het zou weer leuk worden om voor de tv te hangen met je eigen score-lijstje waarbij ook voor de jurk punten gegeven konden worden. Na een tragisch dieptepunt met een Sieneke en daarna een – Indiaan konden we natuurlijk ook alleen maar beter worden, maar met Anouk ging het met sprongen vooruit. Sterker nog, Anouk was 10 keer beter dan het nietszeggende Brintney-spears-meezingertje dat uiteindelijk won en van wie we nooit meer iets vernomen hebben.

Ilse de Lange en Waylon

Dus toen dit jaar Ilse de L. en Waylon een lied zouden maken en voordragen had ik er wel vertrouwen in. Afzonderlijk zijn dat toch redelijk bekwame artiesten, soms zelfs er goed. Hoewel Ilse vooral zichzelf erg goed vind natuurlijk. En toen kwam eerst de naam en titel naar buiten. “The Common Linnets”. Hoe verzin je het.

The common Linnets

Een vogeltje. In het Nederlands de ‘Kneu’. Plak er een ‘s’ achter en het dekt de lading zou ik zeggen. Kneus! Of maak er Sneu van. Ook passend. Is er nou niemand die eens zegt : jongens, Het begint allemaal bij een pakkende naam en dito titel? Zodat iedereen het na 1 keer kan onthouden? En dan de titel. ‘Calm after the storm.’ Is dat de originele titel van de laatste Bouquetreeks die Ilse verslonden heeft ? Wat is er mis met als groepsnaam Linnet met als liedje Calm? Bekt tien keer beter lijkt me?

Maar goed…dat zou allemaal nog rechtgetrokken kunnen worden als het liedje maar een verpletterende indruk maakte. Het begon op zich goed. Ilse die fragmenten voorbij ziet komen van andere inzendingen en bij het ene fragment nog geschokter kijkt als bij het andere. De walging en het afgrijzen was wan haar gezicht af te lezen. Dus ik schoof mijn billen naar het puntje van mijn stoel. Als Ilse bij voorbaat alle concurrentie al minzaam weghoont met haar poezelige gezichtje dan staat ons iets heel fraais te wachten nu.

Ilse en Waylon bij DWDD

En toen begonnen ze. En keek heel Nederland met diezelfde geschokte blik naar Ilse en Waylon…Wat is dit nou??? Je zag dat zelfs Paul de Leeuw moeite deed om beleefd te blijven en de tafelgasten probeerden nog iets aardigs uit de strot te knijpen maar ook hun gezichten spraken boekdelen. Bekend Nederland wilde in DWDD niet ala minute Ilse en Waylon afbranden en hielden zich zichtbaar in maar diep in hun hart vond NIEMAND maar dan ook echt NIEMAND dit lied mooi. Of pakkend. Of speciaal. Of bijzonder.

Gitaar les voor beginners

Ik heb zelden zo een saai lied gehoord. Als ik al wat hoorde. Stemmen vielen weg in overheersend gitaargepingel uit seizoen 1 les 7 van de gitaar-voor-beginners cursus. Ik stel me het stel voor op een podium straks en denk dat half Europa wegloopt voor een sanitaire stop of een bakkie koffie. De finale lijkt me veel te hoog gegrepen dus ik maak rustig andere afspraken voor dat weekend. Jammer. Gemiste kans.

Wedden op Songfestival

Bij bookmaker Unibet is nu Zweden de favoriet (2,75) om het Eurovisie Songfestival te winnen, gevolgd door Oostenrijk (3,50) en Nederland (4,00)! Zet in op je favoriet en je pakt een dikke winst! Alle noteringen vind je bij Unibet onder ‘sport>non sport>global’. Ben je een nieuwe klant, dan pak je ook nog eens 50 euro welkomstbonus mee! Lees hier hoe je moet wedden op het Songfestival
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top