Ga naar hoofdinhoud

Badr Hari – uitspraak rechtbank: horecaverbod versoepeld

Update

* Koen Everink en de Sundio Group laten beslag leggen op goederen van Badr Hari. Everink heeft na de mishandeling door Hari, tonnen schade geleden en wil dat op de kickbokser verhalen.
Het feit dat Badr Hari met name in Marokko vertoeft en weinig bezittingen in Nederland heeft maakt het er echter niet makkelijker op het geld te bemachtigen.

* Badr Hari krijgt meer vrijheid. Het hof heeft op verzoek van de kickbokser het horecaverbod verkort van tussen 22.00 uur en 10.00 uur naar tussen 00.00 uur en 08.00 uur.
Het OM wil in de zaak overigens meer getuigen horen en een schouw houden in de skybox waar de mishandeling van Koen Everink plaatsvond.
24 juni 2015 gaat de rechtbank verder met de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Badr Hari – uitspraak gerechtshof. Vandaag, woensdag 19 november, krijgt Badr Hari te horen of het gerechtshof in Amsterdam akkoord gaat met het versoepelen van het horecaverbod dat de kickbokser is opgelegd. Momenteel mag Hari zich alleen voor 22:00 uur in bars en dancings vertonen. Wordt hij na dat tijdstip gespot, dan is hij in overtreding.

Badr Hari – uitspraak rechter horecaverbod

In februari 2014 werd de nu dertigjarige Hari veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf. De rechter achtte bewezen dat Hari in het uitgaansleven enkele mensen schoppen en klappen had gegeven. Onder meer de zakenman Koen Everink werd tijdens het dansfeest Sensation ernstig mishandeld.

Badr Hari en zijn advocaat Bénédicte Ficq tekenden hoger beroep aan tegen de uitspraak. Ficq kibbelt met het Openbaar Ministerie (OM) over welke getuigen tijdens de behandeling van het hoger beroep naar voren worden geroepen om hun zegje te doen. Pas in juni 2015 wordt het hoger beroep afgehandeld. Vandaag buigt het hof zich over de verzoeken die Team Hari één week geleden hebben ingediend.

Badr Hari woont in Marokko

Het belangrijkste punt is dus dat Hari zich onterecht beperkt voelt door het horecaverbod. Ficq verklaart dat haar cliënt in Marokko woont, in Dubai werkt en daardoor amper vertoeft in Amsterdam. Als hij wel in de hoofdstad verblijft, is hij vooral zaken aan het doen. Hij heeft diners met relaties en kan dan niet om klokslag 22:00 uur de hielen lichten.

Horecaverbod Badr Hari GettyDe advocaat-generaal van het OM begrijpt de afwegingen van Badr Hari en zijn advocaat en vindt het toelaatbaar als de kickbokser in zulke gevallen in het restaurant blijft tot de bijeenkomst is afgelopen. Bezoek aan cafés en clubs zijn wat hem betreft echter nog steeds uit den boze. Ook stoort hij zich er aan dat Hari geen officiële adreswijziging heeft doorgegeven, na zijn vertrek naar Marrakech.

Bad Boy blijft betrokken bij incidenten

Het OM heeft krantenberichten gelezen waarin staat dat er ook in Marrakesh opstootjes waren waarbij Hari was betrokken. De advocaat-generaal ziet daarin voldoende reden om het horecaverbod te handhaven. Jacques de Wit, een andere advocaat van Badr Hari, verklaarde dat dronken Engelse toeristen zich misdroegen, dat Hari geen vinger had uitgestoken en naar het politiebureau ging om een verklaring af te leggen.

In augustus werd hij in Marrakesh aangehouden en beboet vanwege overtreding van de verkeersregels. Ook werd hij in de zomer in Dubai aangehouden om met de de rechterlijke macht te spreken over een zaak van drie jaar eerder. Zo handhaaft Hari met verve zijn bijnaam “Bad Boy”.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top