Ga naar hoofdinhoud

Badr Hari bedonderd advocaat: Bénédicte Ficq legt verdediging neer

UPDATE – Badr Hari moet het doen zonder advocaat. In ieder geval zonder Bénédicte Ficq. Afgelopen vrijdag was de laatste dag van het hoger beroep. Daarin bepleite Ficq dat Hari afgelopen weekend in Marrakesh aan een prestigieus vechtsportgala zou deelnemen en trachtte daarmee (met succes) te voorkomen dat haar cliënt opnieuw werd vastgezet.
Niet veel later werd duidelijk dat Badr Hari het liegen en bedriegen niet verleerd is. Hari’s deelname aan het kickbokstoernooi in Marokko bleek namelijk geannuleerd.

Hoewel met niet zoveel woorden gezegd (“Over de relatie tussen cliënt en advocaat kan ik geen informatie verstrekken”) is Ficq op zijn minst verrast dat zij is beduveld door haar cliënt en heeft per direct de verdediging gestaakt.

Badr Hari – hoger beroep. Gisteren heeft het OM drie jaar celstraf geëist tegen Badr Hari. De kickbokser staat terecht wegens een serie mishandelingen waarbij die van Koen Everink tijdens White Sensation ruim drie jaar geleden, het meest in het oog springt.

Hoger beroep Badr Hari

De 30-jarige Hari hoorde een lagere eis aan dan vorig jaar. Toen wilde de officier van justitie dat de rechtbank een gevangenisstraf van vier jaar op zou leggen, waarvan een voorwaardelijk. Inmiddels is duidelijk dat er geen sprake van was dat Badr Hari Everink met met voorbedachte mishandelde.

De aanklager gaf gisteren aan hij tijdens de voorbereidingen van het proces een steeds somberder beeld van de persoon badr Hari kreeg: “Geen empathie, geen schuldgevoel, het zijn bevindingen van deskundigen waarmee ik het eens ben. Het is niet uit te sluiten dat hij doelbewust een imago heeft proberen te creëren dat met hem niet te spotten viel, dat hij onaantastbaar was.”

Excuses Badr Hari

Ondertussen zit Koen Everink de rest van zijn leven met de gevolgen. De enkel van de zakenman is deels verdoofd door een zenuwbeschadiging. Everink mist naar eigen zeggen 15 tot 20% functionaliteit. Zijn grote passie voetballen en hardlopen behoort tot het verleden.

Gevecht Badr Hari gaat niet door Getty“Ik vind het treurig om te horen wat je moet meemaken. Als sportman begrijp ik hoe zwaar je daardoor kunt lijden”, zei Hari gisteren in de rechtszaal. “Ik had die klap nooit mogen geven. Ik hoop dat we nog een keer met elkaar kunnen zitten en elkaar de hand kunnen schudden.”

Of dat er ooit van gaat komen is zeer de vraag. Everink spreekt van een zwarte nacht in zijn leven en ondervindt privé en zakelijk nog altijd de gevolgen ervan. “Sommige relaties doen liever geen zaken meer met mij, omdat rond de hele kwestie een zweem van criminaliteit hangt.” Het gevoel van onrecht doet nog het meeste pijn, aldus de zakenman.

Schadevergoeding

Koen Everink wilde een voorschot van 20.000 euro op de schadevergoeding. Everinks advocaat De Swart voegde hier aan toe: “Hoewel vergoeding nimmer in verhouding zal staan tot het grote leed.” Everink heeft een schadeclaim van 63.000 euro ingediend.

Ferhat Y., medeverdachte in de ‘Sensation zaak’, gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt, vijftien maanden de cel in. Tegen Y., die door de rechtbank werd vrijgesproken, werd eerder twintig maanden gevangenisstraf geëist.

Morgen wordt in de zaak Badr Hari gepleit. De uitspraak wordt 29 oktober verwacht.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top