Over – Under weddenschappen | meer – minder

De meer – minder weddenschap, oftewel over – under betting, is een eenvoudige bet waarbij je voorspelt of er meer of minder wordt gehaald dan het criterium.

Een goed voorbeeld is de veel voorkomende weddenschap over/under 2.5 goals. Denk je dat er in de wedstrijd drie of meer doelpunten gescoord worden, ga dan voor de over 2.5 goals. Denk je dat er twee of minder gescoord worden, ga dan voor voor under 2.5.

2.5 standaard bij Over Under

Je kunt wel zeggen dat de 2.5 de standaard is, maar ook 1.5 en 3.5 komt voor. Bovendien is de meer/minder weddenschap er ook vaak voor corners, kaarten etc. en is het een leuke bet die de wedstrijd én je weddenschap lange tijd spannend kan houden. We geven je verderop in dit stuk wat tips voor een winnende bet.

De noteringen zullen normaal gesproken liggen tussen de 1.57 en 2.20. Er zijn altijd wel een wat uitzonderingen maar als je het houdt op bets met deze odds, dan kun je met een simpele treble makkelijk een notering van 5.00 creëren. En dan kun je natuurlijk lekker verdienen.

Want laten we eerlijk zijn, als het gaat om wedden op voetbal weten de meeste liefhebbers wel te voorspellen wanneer er in een bepaalde wedstrijd veel of weinig gescoord gaat worden. Zonder twijfel is de over/under wedoptie een van de meest aantrekkelijke die er is.

Welke wedstrijden in Over Under bet?

Hoewel je gevoel een grote rol speelt in de selecties die je voor de weddenschap maakt, is het niet verstandig om zomaar blindelings wat wedstrijden eruit te pikken. Kun je het opbrengen om je wat te verdiepen dan kun je veel meer bereiken met deze bet.

Wat betreft de ‘over 2.5 goals’, kunnen we over het algemeen wel stellen dat het goed is om wedstrijden te kiezen waarbij het favoriete team thuis speelt. De thuis supporters sporen de winnende gastheren vaak aan tot een tweede of derde goal. Met dit in gedachte, is het ook de moeite waard om te kijken welke uit-teams moeite hebben met de nul te houden.

Meer Minder tips

Omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het thuisteam zomaar drie doelpunten gaat maken is het ook aan te raden te kijken welke uitspelende ploegen altijd goed scoren (ook al gaan ze waarschijnlijk verliezen).

Omgedraaid (voor bets op minder dan 2.5 doelpunten), is een van de beste wedtips die we je kunnen geven te kijken naar wedstrijden waarbij geen van beide ploegen het zich kan veroorloven te verliezen. De focus ligt dan op de verdediging en de kans op een doelpuntenfestijn wordt flink kleiner. En kijk tenslotte ook zeker naar de fitheid van de aanvallende spelers en maak gebruik van de actuele seizoensstatistieken om te bepalen of er veel of weinig goals zijn te verwachten.

Sportweddenschappen

Napoli - Feyenoord Champions League goals voorspellen goksites Getty

Napoli – Feyenoord Champions League: veel goals door zwakke verdediging

Napoli - Feyenoord Champions League Dinsdag 26 september 2017 20.45 uur Wedtip: >3.5 goals @2.43 en assist Insigne @2.20 Het vervolg van de Champions League voor Feyenoord...
Goktips Champions League voorspellingen bookmakers winnen weddenschappen Getty

Champions League tips Dortmund – Real, Atletico – Chelsea en Moskou...

Tips Champions League 26 en 27 september 2017 Win met €10 inzet bijna 30 euro! De Champions League gaat verder deze week verder met ronde twee....
Wedden tips voetbal: odds sportweddenschappen bookmakers Getty

Weekend tips voetbal: odds Heerenveen hoog – kleine crisis PSV

Na de leuke bekerwedstrijden met een goede winst staan er dit weekend ook weer mooie wedstrijden op het voetbalprogramma om op te gokken. De...
WK Tijdrijden Tom Dumoulin winnaar tijdrit voorspellen bookmaker Getty

WK Wielrennen: Tom Dumoulin favoriet tijdrit – Sagan wegwedstrijd

WK Wielrennen 2017. Woensdag 20 september om 13:00 uur begint de tijdrit voor heren op het WK wielrennen in het Noorse Bergen. Zondag om...
Gokken op KNVB Bekervoetbal Getty

KNVB Beker: multi bet winst Feyenoord en Heerenveen @3.00

KNVB beker 19, 20 en 21 september 2017 wedden tip: winst Heerenveen en -1 AH Feyenoord @3.00 De eerste ronde van de KNVB beker begint...