Meervoudige weddenschap | combinatie weddenschap

Een meervoudige weddenschap houdt in dat je twee of meer voorspellingen van verschillende wedstrijden combineert, maar dat je nog steeds maar 1 weddenschap aangaat.

Andere termen voor meervoudige weddenschappen zijn: multiple bet, combinatieweddenschap, accumulator (oftewel acca), parlay of combi bet.

Meervoudige weddenschap

Je voorspelt bijvoorbeeld dat Willem II wint van Sparta (met een notering van 2.08) en dat Utrecht wint van Go Ahead (met een notering van 1.94). Die twee noteringen vermenigvuldig je met elkaar en dan kom je uit op een odd van 4.04. Een lekkere hoge notering, maar je moet je wel beide voorspellingen goed hebben.

Dit type weddenschap is zeer geschikt voor wedstrijden met lagere noteringen en waarvan de winnaar goed te voorspellen is. Combineer je een paar wedstrijden met lage odds op winst, dan wordt de totale odd toch nog aantrekkelijk.

Double – treble – fourfolds etc.

In het bovenstaande voorbeeld betrof de multi bet twee wedstrijden (een ‘double’), maar je kunt in je meervoudige weddenschap nog meer wedstrijden stoppen. Men spreekt van een ‘treble’ als het gaat om een meervoudige weddenschap met 3 wedstrijden (tips) en van een ‘fourfold’ als het gaat om 4 wedstrijden, een ‘fivefold’ als het gaat om 5 wedstijden etc. Selecteer je vier of meer tips dan wordt ook wel gesproken over een ‘accumulator’ of kortweg ‘acca’.

Bookmakers bepalen zelf het maximale aantal bets dat je in je multi bet kunt stoppen. Bij sommige is dat 12, bij bookmaker Kroon Casino 20 en bij bookmaker Bwin 20 en 12 bij live weddenschappen.

Weddenschappen combineren

Overigens is het niet noodzakelijk om alleen winnaars te voorspellen. Je kunt gerust weddenschappen combineren, bijvoorbeeld: een exacte uitslag – een winnaar – het totale aantal doelpunten etc.

De meeste weddenschappen zijn naar wens te combineren en er zijn maar een paar uitzonderingen. Sommige bets bij het wedden op Formule 1 zijn niet mogelijk in een meervoudige weddenschap en een enkele keer is een combi bet afhankelijk van een bepaalde gebeurtenis of de betreffende wedstrijd. Dit zijn slechts uitzonderingen en je zult ze niet vaak tegenkomen. Wat echter vrijwel nooit kan is verschillende bets op één en dezelfde wedstrijd plaatsen. Dit geldt ook voor systeemweddenschappen.

Hoe geef je bij het wedden op voetbal aan dat je een combinatie wilt maken? Klik op de odds van je eerste keuze en klik vervolgens op je volgende bet. Eerst stond er op je wedstrookje alleen ‘singles’ maar nu zijn de andere opties (multiples e.d.) ook beschikbaar geworden. Probeer het een paar keer met weinig risicovolle bets om te oefenen.

Combi bet beschermen

Een nadeel van een meervoudige weddenschap is dat het heel zuur is dat je een weddenschap met een mooie waarde verliest door bijvoorbeeld een niet voorzien gelijkspel. Denk bij het samenstellen van je combinatie weddenschap daarom zeker ook aan Draw no Bet weddenschappen om gelijke spelen in ieder geval uit te sluiten. Ook kun je een systeem weddenschap overwegen. Hiermee win je ook als je niet alle voorspellingen juist zijn.

Check ook de promoties van de bookmakers. Goksites hebben vaak mogelijkheden om je combi bet te beschermen. Zo heeft Bwin bijvoorbeeld de ‘Protektor’.

Sportweddenschappen

Napoli - Feyenoord Champions League goals voorspellen goksites Getty

Napoli – Feyenoord Champions League: veel goals door zwakke verdediging

Napoli - Feyenoord Champions League Dinsdag 26 september 2017 20.45 uur Wedtip: >3.5 goals @2.43 en assist Insigne @2.20 Het vervolg van de Champions League voor Feyenoord...
Goktips Champions League voorspellingen bookmakers winnen weddenschappen Getty

Champions League tips Dortmund – Real, Atletico – Chelsea en Moskou...

Tips Champions League 26 en 27 september 2017 Win met €10 inzet bijna 30 euro! De Champions League gaat verder deze week verder met ronde twee....
Wedden tips voetbal: odds sportweddenschappen bookmakers Getty

Weekend tips voetbal: odds Heerenveen hoog – kleine crisis PSV

Na de leuke bekerwedstrijden met een goede winst staan er dit weekend ook weer mooie wedstrijden op het voetbalprogramma om op te gokken. De...
WK Tijdrijden Tom Dumoulin winnaar tijdrit voorspellen bookmaker Getty

WK Wielrennen: Tom Dumoulin favoriet tijdrit – Sagan wegwedstrijd

WK Wielrennen 2017. Woensdag 20 september om 13:00 uur begint de tijdrit voor heren op het WK wielrennen in het Noorse Bergen. Zondag om...
Gokken op KNVB Bekervoetbal Getty

KNVB Beker: multi bet winst Feyenoord en Heerenveen @3.00

KNVB beker 19, 20 en 21 september 2017 wedden tip: winst Heerenveen en -1 AH Feyenoord @3.00 De eerste ronde van de KNVB beker begint...