Over - Under Weddenschappen

De meer – minder weddenschap, oftewel over – under betting, is een eenvoudige bet waarbij je voorspelt of er meer of minder wordt gehaald dan het criterium.

Een goed voorbeeld is de veel voorkomende weddenschap over/under 2.5 goals. Denk je dat er in de wedstrijd drie of meer doelpunten gescoord worden, ga dan voor de over 2.5 goals. Denk je dat er twee of minder gescoord worden, ga dan voor voor under 2.5.

2.5 standaard bij Over Under

Je kunt wel zeggen dat de 2.5 de standaard is, maar ook 1.5 en 3.5 komt voor. Bovendien is de meer/minder weddenschap er ook vaak voor corners, kaarten etc. en is het een leuke bet die de wedstrijd én je weddenschap lange tijd spannend kan houden. We geven je verderop in dit stuk wat tips voor een winnende bet.

De noteringen zullen normaal gesproken liggen tussen de 1.57 en 2.20. Er zijn altijd wel een wat uitzonderingen maar als je het houdt op bets met deze odds, dan kun je met een simpele treble makkelijk een notering van 5.00 creëren. En dan kun je natuurlijk lekker verdienen.

Want laten we eerlijk zijn, als het gaat om wedden op voetbal weten de meeste liefhebbers wel te voorspellen wanneer er in een bepaalde wedstrijd veel of weinig gescoord gaat worden. Zonder twijfel is de over/under wedoptie een van de meest aantrekkelijke die er is.

Welke wedstrijden in Over Under bet?

Hoewel je gevoel een grote rol speelt in de selecties die je voor de weddenschap maakt, is het niet verstandig om zomaar blindelings wat wedstrijden eruit te pikken. Kun je het opbrengen om je wat te verdiepen dan kun je veel meer bereiken met deze bet.

Wat betreft de ‘over 2.5 goals’, kunnen we over het algemeen wel stellen dat het goed is om wedstrijden te kiezen waarbij het favoriete team thuis speelt. De thuis supporters sporen de winnende gastheren vaak aan tot een tweede of derde goal. Met dit in gedachte, is het ook de moeite waard om te kijken welke uit-teams moeite hebben met de nul te houden.

Meer Minder tips

Omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het thuisteam zomaar drie doelpunten gaat maken is het ook aan te raden te kijken welke uitspelende ploegen altijd goed scoren (ook al gaan ze waarschijnlijk verliezen).

Omgedraaid (voor bets op minder dan 2.5 doelpunten), is een van de beste wedtips die we je kunnen geven te kijken naar wedstrijden waarbij geen van beide ploegen het zich kan veroorloven te verliezen. De focus ligt dan op de verdediging en de kans op een doelpuntenfestijn wordt flink kleiner. En kijk tenslotte ook zeker naar de fitheid van de aanvallende spelers en maak gebruik van de actuele seizoensstatistieken om te bepalen of er veel of weinig goals zijn te verwachten.