Draw No Bet

Een ‘Draw No Bet’ weddenschap is een bet waarbij je je inzet terug krijgt in geval van een gelijkspel (letterlijk betekent ‘draw no bet’: ‘gelijkspel geen weddenschap’). Vrijwel alle bookmakers bieden deze wedoptie aan en je zult zien dat het vaak van pas komt. Van deze mogelijkheid wordt o.i. veel te weinig gebruikt terwijl er zoveel voordelen zijn!

In veel gevallen gaan mensen een single weddenschap aan en gaan daarbij negen van de tien keer voor winst van een van beide teams. Op een gelijkspel wordt vrijwel nooit ingezet.

Draw no Bet – geld terug bij gelijkspel

Bij een enkelvoudige weddenschap zijn er echter wel altijd 3 uitkomsten mogelijk: winst team A, gelijkspel en winst team B. Bij een Draw no Bet sluit je het gelijkspel uit, dus waarom hanteer je deze inzetmogelijkheid dan niet?

Een single bet heeft over het algemeen wel hogere odds, maar het risico op een gelijkspel moet niet onderschat worden. Zet je in op winst van jouw favoriet via een Draw no Bet, dan krijg je in ieder geval je geld terug bij gelijkspel. Hoewel de notering dus wel iets lager is, is de winkans groter.

Waarde van de weddenschap

Met het wedden op Draw no Bet moet je eigenlijk wat selectiever te werk gaan als het om de waarde van de weddenschap gaat. Met ‘waarde’ bedoelen we dat als de notering van de bookie op winst van bijvoorbeeld team X eigenlijk te hoog is – team X heeft een grotere kans om te winnen dan de notering suggereert. Hoe vind je die pareltjes?

Er zijn verschillende mogelijkheden om waarde te vinden in Draw no Bet weddenschappen. Dat kan voorafgaande een wedstrijd of in play. In beide gevallen gaat het erom dat de odds voor de beide teams redelijk gelijk zijn. Heb je die gevonden dan is het tijd voor het volgende…

Kennis is macht

Het eerste wat je zou moeten doen is zoveel mogelijk informatie vinden over de spelers die waarschijnlijk meedoen aan de wedstrijd. Zijn er blessures, heerst er een virus binnen het team, is de aanvoerder niet beschikbaar? Het klinkt wat raar, maar dit soort informatie is echt goud waard. Het heeft echter niet zoveel zin om dit voor de grote competities uit te pluizen, want de bookmakers hebben ook mensen in dienst dit nagaan en de noteringen worden dan daarop aangepast. Dat schiet dus niet op.

Wat veel effectiever is, en je dus echt een goede winst kan opleveren, is op zoek gaan naar de kleinere competities. Ga gerust wereldwijd op zoek; de meeste goksites hebben ook voor de kleinste competities weddenschappen beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld naar een kleine Australische, Chinese of Roemeense competitie en gebruik Google om informatie te krijgen wat de actuele situatie van een team is. Vrijwel iedere kleine club heeft wel een website.

Informatie vergaren en inzetten

Doe er wat moeite voor om dit soort dingen uit te vinden en je kunt een klapper maken. Bookmakers kijken vooral naar de grote competities en besteden weinig aandacht aan dit soort kleinere wedstrijden, dus hier ligt echt een kans voor jou.

Dus; kijk eerst naar een vrij gelijkwaardige wedstrijd waarbij de odds dicht bij elkaar liggen, pluis het team uit (is er onderling gedoe, zijn er blessures, heerst er een een of ander virus etc.) en zet dan in. En hou in je achterhoofd: bij een gelijkspel krijg je je geld terug…

De Draw no Bet kun je ook in een meervoudige weddenschap stoppen. Bij een gelijkspel wordt de bet ongeldig verklaard en telt het niet meer mee voor je combi bet. De andere wedstrijden blijven gewoon in je combi bet staan maar de notering wordt aangepast omdat je Draw no Bet vervallen is.