Ga naar hoofdinhoud

Waarom wedden op Formule 1 zo interessant kan zijn? Veel inzetmogelijkheden!

Met slim inzetten op de Formule 1, kun je een boel geld winnen. Nu dat Max Verstappen laat zien dat hij de potentie heeft om ooit wereldkampioen te worden, wordt het ook heel interessant om eens te kijken hoe je met het wedden op een F1 Grand Prix een leuk extraatje kunt verdienen.

Veel inzetmogelijkheden bij Formule 1

De F1 is misschien wel de meest voorspelbare sport die er is. Eerst was het Sebastian Vettel die alles won, en tegenwoordig zijn het de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg die zo’n beetje elke race de plaatsen één en twee pakken terwijl het gat met de rest van het veld enorm groot is. En dat betekent lage odds als je gokt op wie de winnaar wordt, en dus levert het je weinig op. Maar er zijn meer weddenschappen behalve de bekende ‘wie wint de GP’ waarmee je jouw voordeel kunt doen. Bookmaker Bwin bulkt van de Formula One weddenschappen!

Want zelfs als de winnaar van te voren eigenlijk al vast staat, zijn er nog genoeg andere gebeurtenissen tijdens een F1-race die stukken minder te voorspellen zijn. Zoals een crash waardoor de favoriet opeens uit de race is, of motorpech. Voorvallen waardoor de kansen voor bijvoorbeeld Max Verstappen opeens weer een stuk gunstiger liggen! Andere gebeurtenissen tijdens een race, zijn het de baan op moeten van de safety car, of wie de snelste ronde rijdt – want dat hoeft niet de coureur te zijn die uiteindelijk wint. Zo moest Vettel ooit eens achteraan starten, reed vervolgens een absurd snelle ronde – maar won niet.

Wedden op Formule 1 – kansen spreiden

Max Verstappen GettyJe kunt wedden op wie de poleposition pakt, op wie het beste rijdt in de Q1, Q2 en Q3 – waarbij ook niet altijd de favoriet voor de wedstrijd het beste presteert, en dus kun je met een goede gok tegen spannende odds een leuk bedrag vangen. Ook zijn er weddenschappen waarbij gekeken wordt naar twee coureurs die tegenover elkaar worden gezet en waarvan je moet voorspellen wie de snelste is.

Je kansen spreiden bij Bwin kan ook op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het behalen van een podiumplek door een coureur. Met Hamilton en Rosberg zit je dan bijna altijd wel goed, maar de odds zijn klein. Voor Vettel, Ricciardo en Max Verstappen liggen die een stuk gunstiger. Sommige wedkantoren bieden een vergelijkbare weddenschap aan voor de plaatsen 1-6. Bovengenoemde weddenschappen zijn allemaal ‘pre match’ ofwel je zet in voor aanvang van de wedstrijd. Maar de meeste weddenschappen zijn ook tijdens de race in te zetten als je naar Live Wedden gaat.

Meervoudige weddenschappen

Ook met lage odds kun je trouwens flinke bedragen winnen als je inzet op meervoudige weddenschappen. Je kunt bijvoorbeeld wedden op pole, snelste ronde en racewinnaar. Stel dat voor deze drie weddenschappen je odds van 2.00, 3.75 en 1.85 hebt – vermenigvuldigd met elkaar is dat 13.875. Je zet een tientje in en wint. Je ontvangt dan 10 x 13.875 = € 138,75.

Formule 1 krasloten

En als je geen zin hebt om na te denken over wie sneller is dan wie en hoe je strategisch moet inzetten op de Formule 1, kun je ook gewoon een Formula Won kraslot kopen bij Bwin en gewoon domweg een beetje gaan zitten krassen en zien of je drie dezelfde symbolen hebt voor een geldprijs. Voordeel: je hoeft niet naar de winkel om je kraslot in te leveren om er daar achter te komen dat je het hebt weggegooid toen je dat stapeltje kassabonnen dat al eeuwen in je binnenzak zat onderweg in een prullenbak weggooide… Je koopt je lot online bij Bwin en als je wint krijg je meteen je geld gestort!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top