Ga naar hoofdinhoud

Wordt Alonso wereldkampioen in Brazilië?

Met nog twee races te gaan is het spannender dan ooit in de Formule 1. De Grote Prijs van Brazilië wordt dit weekend gereden op het circuit van Interlagos. Er is nog van alles mogelijk in het klassement dat nu door Fernando Alonso aangevoerd wordt.

Als de Spanjaard dit weekend wint betekent het waarschijnlijk dat hij voor de derde keer de wereldtitel bereikt in de grote prijs van Brazilië, waar hij zijn twee vorige titels ook binnenhaalde.

De statistieken laten drie mogelijke scenario’s zien volgens welke Alonso Formule 1 kampioen kan worden bij deze een na laatste race.

De eenvoudigste stelt dat als hij wint, en Webber (op 11 punten) vijfde of minder wordt, hij de puntenbuit al binnen heeft.
Alonso kan ook tweede worden en dan moet Webber achtste worden of nog lager eindigen – maar dan mag Hamilton (op 21 punten) niet winnen of derde worden.
De meest vergezochte is: Alonso wordt derde en Webber eindigt als tiende of lager; Hamilton moet dan niet het podium halen, want als die eerste of tweede wordt, is hij 100% in de race voor de hoofdprijs. Voor Vettel geldt hetzelfde als voor Hamilton.

Sinds het circuit in Brazilië naar de beslissende fase van het F1 kampioenschap is verschoven, zijn daar de afgelopen vijf jaar steeds de kampioenen al gekroond. Twee maal was dat Alonso (2005 en 2006), één keer Raikkonen (2007), eenmaal Hamilton (2008) en in het afgelopen jaar (2009) was dat Button. Dit jaar zou hetzelfde weer kunnen gebeuren, met nog maar één race voor de boeg: de GP van Abu Dhabi.

Formule 1 weddenschappen kan je hier vinden

Ex-coureur Gerhard Berger en Nico Rosberg, van Mercedes, hebben Mark Webber ervan beschuldigd dat zijn crash in Korea niets minder was dan een bewuste poging om via de stuiter op Alonso of Hamilton te knallen. Die ontweken hem netjes, maar Rosberg was de klos.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top