Ga naar hoofdinhoud

Webber het snelst op GP Spanje 22 mei

Waar was Vettel? Het is de jonge Duitse wereldkampioen gisteren niet gelukt om bij de eerste twee trainingen de snelste tijd neer te zetten. Zijn teamgenoot Mark Webber reed tot twee keer toe de snelste rondetijd.

Sebastian Vettel moest genoegen nemen met een tweede en een derde plaats tijdens de eerste twee trainingen. Mark Webber reed twee snelste ronden van 1:25.142 en 1:22.470.

Verder was er eigenlijk weinig nieuws, de trainingen zijn een mooie weerspiegeling van hoe de krachten verdeeld lagen in de eerdere races van dit seizoen. De grootste concurrentie voor de Red Bulls kwam weer van McLaren Mercedes. Dat was pas bij de tweede training waarin Hamilton een tweede en Button een vierde plaats haalden.

In de eerste race experimenteerde McLaren met de nieuwe harde band, en die is traag. Hamilton sprak zijn onvrede over de nieuwe Pirelli-band ook niet onder kasten of stoelen. In de tweede training kwam Hamilton maar een fractie tekort op Webber. De Australiër van Red Bull was net 0.039 sneller dan de Brit.

Hamilton merkte op over zijn snelle tijd ten opzichte van de Red Bulls: “Ik weet het niet. Als je naar de tijden kijkt ziet het er prachtig uit. Meestal wanneer wij goed kwalificeren, dan veranderen ze iets aan de wagen en zijn ze weer een halve seconde sneller. Zonder twijfel is hun wagen nog steeds de snelste.”

In de eerste training haalde Nico Rosberg een derde tijd, en zijn Merccedes GP-teamgenoot Michael Schumacher haalde twee keer een zevende plaats. Het verwachte vuurwerk van Ferrari bleef ook uit: Alonso haalde een vierde en vijfde plek, en het lijkt erop dat de Ferrari nog steeds niet verder komt dan het vervullen van een bijrol in dit Formule 1-kampioenschap.

Vanmiddag worden de kwalificaties gereden. Wie pakt de Pole? Uitgaande van de trainingen gisteren lijkt Mark Webber de beste kaarten in handen te hebben, maar vaak zien we hoe Vettel pas het gas intrapt bij de QF. McLaren zit in de lift, en Ferrari is nog niet uitgesleuteld. Unibet gelooft in de pole-kansen van Vettel. Hamilton zou wel eens dé verrassing kunnen zijn bij de kwalificatie voor de Grand Prix de España.

De top-5 van Unibet ziet er als volgt uit:

Sebastian Vettel 1.47
Mark Webber 3.50
Lewis Hamilton 8.00
Fernando Alonso 25.00
Jenson Button 30.00
Nico Rosberg 30.00

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top