Ga naar hoofdinhoud

Webber gebroken schouder Formule 1

Mark Webber heeft de laatste 4 wedstrijden om de Grand Prix van 2010 met een gebroken schouder gereden. Dit nieuws kwam pas nu naar buiten. Webber liep de blessure op tijdens het crossen op de mountainbike.

Mark Webber heeft tijdens het mountainbiken zijn schouder gebroken en heeft daar de laatste 4 wedstrijden mee gereden. Mark Webber onthulde dit nieuws in zijn boek, ‘Up Front: A Season to Remember’, dat gisteren uitkwam in Australië – en voorlopig alleen daar te verkrijgen is.

Eerder, in 2008, brak hij al eens een been met het crossen op de mountainbike. Toen was het geen val maar een aanrijding waarbij hij door een automobilist geschept werd. Webber staat bekend als een taaie. In 2007, tijdens de GP van Fuji in Japan, reed hij met een voedselvergiftiging en negeerde de bevelen van de teamleiding die hem via de radio opriepen om de box in te komen. Daar hoorden ze de meest vreselijke braakgeluiden uit zijn wagen komen omdat hij zijn helm volkotste toen de safetycar op het circuit was. Maar Webber dacht er niet aan om op te geven, hij lag goed op koers, vierde op dat moment, om uiteindelijk als 7e te finishen.

Mark Webber stond eerste in het klassement toen hij de schouderblessure opliep. Er waren op dat moment nog enkele races te gaan. Hij moest die eerste plaats in het algemeen klassement afstaan aan Fernando Alonso na de GP van Korea waar hij uitviel met pech. In Brazilië kwam hij moeilijk op gang, maar eindigde uiteindelijk als tweede. In de laatste race van het Formule 1 seizoen in Abu Dhabi moest Mark uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plaats. In het algemeen klassement werd hij uiteindelijk derde. Het blijft speculeren of zijn schouderbreuk invloed heeft gehad op deze laatste race, óf dat Webber gewoon pech had.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top