Ga naar hoofdinhoud

Webber en Vettel F1 duel opgelost

Formule 1 nieuws. Het verschil van mening tussen Webber en Vettel is uit gepraat. De beide top rijders van het formule 1 team Red Bull kregen het aan de stok met elkaar tijdens de Grand Prix van Turkije.

Red Bull is de grote winnaar van de Formule 1 van dit seizoen als team, maar intern lagen de verhoudingen minder goed. Na de race van Abu Dhabi waar Vettel in een spannende apotheose zijn teammaat Webber overtroefde, besloten de Red Bulls eindelijk de boel uit te praten.

Er was veel ongenoegen bij Webber over de gang van zaken in de tweede helft van de competitie.

Na de race kwam Webber op Vettel af en feliciteerde zijn teammaat met zijn wereldkampioenschap. Vettel zei hierover “Webber betuigde me heel veel respect, en dat was eigenlijk het belangrijkste”. Het ijs tussen de twee was gebroken, en even later volgde een goed gesprek.

De verstoorde verhoudingen tussen de twee leidden ook tot spanningen binnen Team Red Bull, en het is een wonder dat het kampioenschap voor teams hierdoor niet in gevaar is gekomen.

De spanningen kwamen tot uitbarsting tijdens de Grand Prix van Turkije toen Vettel bij een inhaalpoging op Webber om de koppositie van hem over te nemen, op diens wagen knalde. Vettel kon niet verder, en Webber moest de pit in voor een nieuwe voorkant. Webber eindigde uiteindelijk derde. Hij zei toen “We hebben een meningsverschil dat waarschijnlijk zal duren tot aan het graf”.

Op het Silverstone-circuit in Australië liepen de spanningen andermaal op, toen de nieuwe neus van Webbers wagen opeens op die van Vettel moest. Webber uitte zijn ongenoegen, en beschuldigde zijn team van favoritisme. In Brazilië zei Webber dat zijn team hem emotioneel geheel niet steunde.

Webber zei over Vettels wereldkampioenschap: “Het is heel indrukwekkend wat hij heeft gedaan op die leeftijd. Hij verdient de titel ten volste, zonder meer. Hij is een Formule 1 talent en kan nog veel bereiken als hij stevig in zijn schoenen staat, en daar twijfel ik net aan”.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top