Ga naar hoofdinhoud

Voor Max Verstappen is Formule 1 GP Oostenrijk thuisrace

Max Verstappen – Formule 1, GP Oostenrijk. Voor Max Verstappen voelt de aankomende Grand Prix van Oostenrijk aan als een thuisrace. Zijn werkgever Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, komt namelijk uit Oostenrijk. Het circuit in Spielberg is er zelfs naar vernoemd: de Red Bull Ring.

Max Verstappen – GP Oostenrijk 2015

De zeventienjarige debutant in de koningsklasse van de autosport weet wat Toro Rosso van hem en zijn teamgenoot Carlos Sainz verwacht: “Iedereen in het team wil er bij onze thuisrace zoveel mogelijk uithalen.” De zoon van ex-coureur Jos Verstappen voelt zich ook daadwerkelijk thuis op het circuit. Hij heeft in zijn jaren in de Formule 3 vele rondjes gereden over de Red Bull Ring.

Max Verstappen Toro Rosso GettyEen nadeel voor de bolides van Toro Rosso is dat het geen technisch, bochtig circuit is, maar juist lange rechte stukken bevat. De krachtbron van Renault in de Toro Rosso is niet opgewassen tegen de paardekrachten van teams als Mercedes en Ferrari. “En na die snelle stukken liggen scherpe bochten, dus de remmen krijgen het ook moeilijk”, zegt de nummer veertien in het WK-klassement.

Renault wordt commentaar zat

Overigens wordt Renault de openlijke kritiek op zijn motoren een beetje zat. Aanvankelijk toonde de Franse producent zich nederig, beloofde het beterschap en werden er enkele upgrades geïmplementeerd. Maar de racechef van Renault wil dat Red Bull, en dus ook Toro Rosso, nu hun aanmerkingen binnenskamers houden. “Het probleem dat we nu met Red Bull hebben is dat we niet één team vormen”, zegt Cyril Abiteboul.

Hamilton bij de bookmakers met 1,55 favoriet. Lees meer: wedden op Formule 1

Max Verstappen niet bang

De openhartige Max Verstappen trekt zich vooralsnog weinig aan van de waarschuwing. Over de vorige Formule 1 Grand Prix, die van Canada, zegt hij: “We hadden niet de snelheid op het rechte stuk om ons potentieel te kunnen tonen”. Hij heeft de overtuiging dat hij in de zeven vorige races telkens om de punten mee had gedaan, als de motor zou beschikken over een hogere topsnelheid. “Als we een motor achterin hebben liggen met een prima topsnelheid, dan rijden we rond de vijfde of zesde plek”, aldus Max.

De tiener is ook niet bang om oudere collega’s of ex-coureurs van repliek te dienen. Jenson Button bekritiseerde Max Verstappen na de GP van Monte Carlo vanwege diens crash met Grosjean. “Het maakt mij niet veel uit. Ik denk dat de oudere coureurs sowieso eerder bang zijn om hun stoeltje kwijt te raken”, zegt Verstappen.

De Grand Prix van Oostenrijk begint zondag 21 juni om 14:00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top