Ga naar hoofdinhoud

Vettel crashed in GP Turkije

De Formule 1 Grand Prix van Turkije begon al meteen met spektakel doordat Sebastian Vettel zijn met wagen de baan afknalde, het keihard regende en het ging er rommelig aan toe. Wie pakt de pole? Wij denken dat het Hamilton wordt.

Wie pakt straks de pole? Unibet schat de kansen voor Vettel het hoogste in met een notering van 1,80. Maar dan moet het niet regenen. Als het wel regent, en die kans is heel groot, dan is Alonso een grote kanshebber. Alonso noteert 20,00 en is dus een belangrijke underdog om pole te pakken. Als Hamilton de pole pakt, Unibet quoteert daar 5,00 voor, levert je dat 5x de inzet op.
Training 1 Turkije

Bij de eerste training regende het pijpenstelen en bij dat weer is Fernando Alonso helemaal in zijn element. De Spaanse regio waar hij is opgegroeid ligt aan de Atlantische kust en het klimaat lijkt er eerder Iers dan Spaans, het regent er vaak en bovendien is het een bergachtig gebied met veel kronkelige landweggetjes. Zo leer je wel in de regen te racen. Alonso trok er profijt van in de eerste training en eindigde als beste.

Minder geluk had Sebastian Vettel die zijn wagen in de gevreesde achtste bocht naast de baan parkeerde en terug moest naar de pits en kwam de rest van de dag niet meer in actie omdat de RB7 moest worden opgelapt.

Nico Rosberg reed de snelste tijd ná Alonso. Alonso klokte 1:38.670 en Rosberg 1:40.072. Mercedes collega Schumacher tolde ook twee keer bijna van de baan af in bocht 11 maar reed verder prima en eindigde derde met 1:40.132.
Training 2 Turkije

Ook in de tweede training deed Rosberg het goed door wederom de tweede tijd te pakken. Jenson Button reed de beste ronde in training 2 met een tijd van 1:26.456. Intussen was het opgeklaard. Lewis Hamilton kwam als derdde binnen met vlak daarachter wederom Schumi – die nog een keer over de baan had gespind. De aangekondigde verbeteringen aan de bolides van Mercedes GP lijken tot het gewenste resultaat te leiden.

Waar was Mark Webber? Die deed het rustig aan. Webber spaart zijn kracht voor de kwalificaties en de race zelf.

De Ferrari’s doen het nog niet zoveel sneller als gehoopt. Felipe Massa eindigde ergens in de middenmoot en in de tweede training stopte de bolide van Alonso er helemaal mee uit.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top