Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: uitstel nieuwe kwalificatie – Max Verstappen test goed

Formule 1. De laatste testrondjes zijn gereden door Max Verstappen. Het nieuwe kwalificatiesysteem laat op zich wachten. Aan de software wordt momenteel hard gewerkt en met de nieuwe methode wordt naar verwachting over 10 weken gestart.

F1 nieuwe kwalificatie uitgesteld

De grootste verandering in de Formule 1 dit seizoen leek de nieuwe kwalificatiemethode te worden. Een afvalrace waarbij om de anderhalve minuut een coureur de baan zou moeten verlaten. Formule 1 Bernie Ecclestone GettyEen meer spectaculaire manier van kwalificeren dus. Maar de invoer van dat systeem loopt vertraging op, volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

“We krijgen alles niet op tijd voor elkaar. Het zou bij de start van het seizoen gebruikt gaan worden, maar nu wordt het waarschijnlijk verschoven naar de Grand Prix van Spanje. Alle software moet nog worden geschreven, dat is niet eenvoudig”, aldus Ecclestone tegenover Autosport.

De Formule 1 Grand Prix van Spanje is de vijfde race van het seizoen, op 15 mei 2016. De F1 begint op 20 maart in Australië. Het World Motor Sport Council (WMSC) moet nog wel op 4 maart beslissen over het plan.

Een voorspelling voor het komend seizoen Formule 1 doen? Lewis Hamilton is bij bookmaker 888sport met een notering van 1,40 favoriet voor de titel. Nico Rosberg volgt op 4,00 en Sebastian Vettel op 4,40. Nieuw bij 888Sport? Profiteer en pak nu 3 keer je winst! Lees ook: Bet.nl wedden op Formule 1

Max Verstappen blij met laatste testdag Barcelona

Intussen waren de coureurs de afgelopen week al in Spanje, maar dan om te testen in Barcelona. Max Verstappen reed snel en kwam in totaal tot 110 rondjes. Het stemde de jonge coureur tot tevredenheid. “Aangezien onze focus tijdens deze test op lange runs ligt, hebben we weer een goede dag gehad”, zei hij op zijn eigen site.

“Ik heb ook veel plezier gehad. De auto reageert op wat ik wil, dat is erg positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Alleen een lekke band moeten we onderzoeken. Zo hebben we de auto leren kennen en ik voel me er nu comfortabel in. Voor het team zijn het vier heel goede dagen geweest. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan, dat wordt de komende week misschien wat meer duidelijk.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top