Ga naar hoofdinhoud

Stoelendans Formule 1

Naast de jonge Duister, Nico Hülkenberg, die een stoeltje zoekt bij de Force India. Ook Adrian Sutil en Vitantonio hopen een een nieuw contact en ook Paul di Resta wil zijn debuut maken bij de Indiaanse renstal. Veel rijders zoeken een goed stoeltje in de Formule 1.

Jackie Stewart, die ooit met een eigen team in de Formule 1 debuteerde, is niet onder de indruk van de stoelendans die nu binnen de Formule 1 aan de gang is. Opvallend is dat ook de politiek zich met deze stolendans bezighoudt. Zo is de kans groot dat, naast Robert Kubica, ook de Rus Vitaly Petrov volgend jaar in de Formule 1 zal rijden.

Om Vitaly Petrov voor de koningsklasse te kunnen behouden is een behoorlijk budget nodig. De Russische premier Vladimir Poetin, een grote liefhebber van de Formule 1, zou een belangrijk deel van het door Vitaly Petrov benodigde budget uit eigen middelen hebben aangevuld. De Russische president zorgde persoonlijk ervoor dat Rusland vanaf 2014 jaarlijks verzekerd is van een GP Formule 1.

Vitaly Petrov is, in de ogen van de Russische president Vladimir Poetin, een coureur die een plaats verdiend in het team van Renault. Vitaly Petrov maakte in Aboe Dhabi veel indruk door in de slotrace de Ferrari coureur Fernando Alonso achter zich te laten. De Formule 1 baas, Bernie Ecclestone, kwam er veel slechter van af. De 80-jarige Brit raakte zijn horloge, een Zwitserse Hublot met een waarde van € 240.000, kwijt tijdens een brutale overval.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top