Ga naar hoofdinhoud

Sebastian Vettel favoriet voor pole Grand Prix van Japan

Formule 1 Grand Prix van Japan. Lewis Hamilton was ’s morgens de snelste in de eerste vrije training en Sebastian Vettel in de middagsessie. De Duitser is dan ook favoriet voor de pole. Als Vettel de race wint, maakt hij kans om zich na de GP van Japan al wereldkampioen te kunnen noemen.

Vettel kan kampioen worden

Sebastian Vettel won de afgelopen races met gemak en heeft nu 272 punten. De nummer twee, Fernando Alonso, heeft 195 punten. Dat betekent dat wanneer de Duitser van Red Bull de race in Japan wint hij het kampioenschap – met nog vier races te gaan na Japan – dit weekend al kan opeisen.

Vettel wees erop dat de baan in Japan behoorlijk lastig is, maar hij was tevreden over hoe de RB8 het hield. “Het evenwicht is netjes,” zei Vettel. “Ik denk dat we de wagen nog wel wat kunnen verbeteren, we moeten vooral naar de banden kijken, want dat wordt cruciaal voor deze race”. Hij merkte op dat erom zal spannen of de banden het houden. “Het is tricky. We hebben gezien hoe moeilijk veel coureurs het hadden, het is een moeilijk circuit,” aldus Vettel die zich zondag wellicht al kampioen van 2013 mag noemen.”

Fernando Alonso, de nummer twee in het klassement, kan eigenlijk alleen als Vettel helemaal geen punten haalt in Japan, nog een kansje maken op de titel. Hij kan Vettel nog wel even uit de buurt van de titel houden door in Japan tenminste als achtste of beter te finishen. En dat kan nog knap lastig worden in Japan. In de eerste training werd Alonso nog zesde maar in de tweede werd hij tiende.

Spanje rouwt om Maria De Villota

In Spanje heeft iedereen het over de dood van Maria De Villota, de voormalige testrijder van Marussia. Zij werd door gevonden in een hotelkamer en men gaat er vanuit dat het een natuurlijke dood is. Zij was dochter van formule 1-coureur Emilio De Villota en ze was een van de weinige vrouwen binnen de Formula One waar ze actief was als reserverijder totdat ze afgelopen jaar bij een ongeluk tijdens een test voor Marussia haar rechteroog verloor. Fernando Alonso sprak van ‘ een hele trieste dag voor de Spaanse sport. We hebben een strijdster met een hele grote glimlach verloren”.

Ook Giedo van der Garde had het lastig op het Japanse asfalt. Hij werd twintigste en eenentwintigste op de eerste trainingsdag.

De kwalificaties voor de pole zijn morgenochtend, zaterdag, om 07.00 uur Nederlandse tijd. De race zelf wordt zondagochtend 08.00 uur gereden.

Wedtip GrandPrix van Japan

Sebastian Vettel is favoriet Bij Unibet voor de Japanse poleposition en noteert 1,47. De kansen van Hamilton worden ook goed ingeschat met een kans van 2,75. Als Fernando Alonso ongelofelijk veel geluk heeft en wint, kun je 60,00 keer je inzet verdienen met je gok bij Unibet.
Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top