Ga naar hoofdinhoud

Schumachers kans om Formule 1 te winnen

Michael Schumacher, de zevenvoudige wereldkampioen uit Duitsland, keerde afgelopen seizoen terug in de Formula One. Hij had drie jaar niet deelgenomen nadat hij een punt achter zijn F1-carrière had gezet.

Schumacher tegenvallend seizoen

Schumacher leverde een tegenvallend seizoen af. Menigeen verwachtte veel meer van hem. Meer dan het behalen van drie keer een vierde plaats zat er niet in. De overwinningen bleven uit in 2010. Schumacher speelde geen rol van betekenis in de F1, op welke manier dan ook. Bovendien ging zijn teammaat Nico Rosberg hem voordurend voorbij.

Of de tegenvallende resultaten nu de schuld zijn van Schumachers leeftijd en lange afwezigheid in de F1, of dat het allemaal aan de bolide van Mercedes ligt, vormt het onderwerp van een verhit debat. Het feit echter dat Schumi al moeite had om zijn teamgenoot bij te houden, zegt misschien al genoeg.

Lewis Hamilton gelooft er niet in dat Michael Schumacher nog een rol van betekenis kan spelen in de strijd om het wereldkampioenschap Formule Een van 2011. “Persoonlijk geloof ik niet dat hij veel meer gaat doen dan het afgelopen seizoen, maar ik kan me natuurlijk vergissen”, zei de McLaren-rijder. “De man is zeven keer wereldkampioen geweest. Je mag aannemen dat hij het beste uit het seizoen heeft gehaald wat er inzat. Zowel hij als zijn team hebben een topprestatie geleverd met de racewagen” zegt Hamilton. Met andere worden: Hamilton ziet geen serieuze competitie in Schumacher.

Button verwacht dat Schumacher verrast

De teamgenoot van Hamilton, de piloot Jenson Button, is het niet eens met zijn collega. Hij is overtuigd dat Der Kaiser dit jaar wel kan verrassen. Button denkt dat Schumacher weldegelijk één van de kanshebbers is die samen met Hamilton, Alonso, Vettel en hemzelf de grootste kans maken.

Ook een aantal andere grote namen binnen het F1-wereldje, waaronder Fernando Alonso, denken dat Schumacher dit jaar wel weer eens een rol van grote betekenis kan spelen in het kampioenschap om de Formule 1. Dat Michael Schumacher intussen 42 is, zien zij niet als een obstakel die een topprestatie in de weg staat.

Bij de testritten die gisteren op het circuit van Jerez gereden zijn (Rosberg in de wagen), hield de Mercedes de Ferrari 150th maar nauwelijks bij en werd negende. “Het lag aan de wagen”. Vandaag mag Schumi zijn rondjes maken. We zijn benieuwd.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top