Ga naar hoofdinhoud

Toro Rosso presenteert STR11 van Max Verstappen

Formule 1 – presentatie STR11. De Toro Rosso wagen is klaar. Max Verstappen mag vandaag weer gaan testen met de nieuwe auto van zijn team. Toro Rosso hoopt op podiumplekken.

Max Verstappen blij met STR11

Eindelijk kon Toro Rosso vandaag de nieuwe STR11 officieel presenteren. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want pas in december werd duidelijk dat Toro Rosso de Ferrari-motor van 2015 mocht gebruiken. Technisch directeur James Key spreekt daarom van een huzarenstukje. “April is al vrij laat om te weten waar je qua motor aan toe bent, laat staan begin december. We waren natuurlijk daarvoor al begonnen met het ontwerpen van de auto, maar misten daarbij cruciale informatie.”

Key was dus al lang aan het ontwerpen, maar verkeerde lange tijd in het onzekere en nam risico’s. “Eigenlijk is het onmogelijk een auto te gaan bouwen als je nog niet weet welke motor erin komt. Het gaat niet zozeer om het formaat van de motor, maar veel meer nog om de werking en alle technische specificaties en eigenschappen. Wat we deden was eigenlijk een kwestie van blind vliegen.”

Een voorspelling voor het komend seizoen Formule 1 doen? Lewis Hamilton is bij bookmaker 888sport met een notering van 1,40 favoriet voor de titel. Nico Rosberg volgt op 4,00 en Sebastian Vettel op 4,40. Nieuw bij 888Sport? Profiteer en pak nu 3 keer je winst! Lees ook: Bet.nl wedden op Formule 1

Max Verstappen komt weer in het ritme

Key durft met het vermogen van de nieuwe motor te hopen op nog grotere successen in de Formule 1 dan vorig jaar, waar Max Verstappen twaalfde werd door onder meer vierde plekken in Hongarije en de VS. Max Verstappen Toro Rosso 2016 Getty“De 2015-Ferrari-motor betekent qua vermogen een flinke stap voorwaarts voor ons. Andere teams hebben echter de beschikking over 2016-motoren die gaandeweg nog doorontwikkeld zullen worden. Wij zullen vooral met het chassis progressie moeten boeken. Dus het is lastig aan te geven hoe de verhoudingen liggen.”

“Het grote voordeel is – afgezien van de motor – dat onze coureurs inmiddels een jaar ervaring op zak hebben. Dat gaat zich zeker uitbetalen. Het zou geweldig zijn als dat in de vorm van podiumplaatsen gebeurt.”

Formule 1 – Testen in Barcelona

Voor die podiumplaatsen in de Formule 1 kijkt Toro Rosso dus naar zijn coureurs Carlos Sainz Jr. en Max Verstappen. De jonge Limburger gaat vandaag weer testen in Barcelona. “Het is belangrijk om weer veel ronden te rijden. Nu ook met andere banden dan de medium compound. Naast veel rijden, gaan we ons richten op de nieuwe onderdelen en de afstelling van de auto. Dat zijn de voornaamste doelen. Ik heb ook veel fysiek getraind en daar zal ik hard aan blijven werken.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top