Ga naar hoofdinhoud

Pirelli test op Abu Dhabi regenbanden

De regenbanden die bandenleverancier Pirelli dit jaar in de Formule 1 gaat gebruiken worden vanaf maandag 17 januari 2011 getest. Maandag 17 januari 2011 is de bandenleverancier Pirelli begonnen met het testen van de regenbanden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

De Italiaanse bandenleverancier Pirelli heeft besloten om de regenbanden die gebruikt worden in de Formule 1 te gaan testen in de woestijn. Om de banden te kunnen testen is de 5.500 meter lange circuit in Abu Dhabi voorzien van een laagje water.

Paul Hembery, de directeur van het Pirelli Formule 1 team, zegt: “Het is een unieke gelegenheid om een Formule 1-wagen te aanschouwen op een nat circuit, heet asfalt en in kunstlicht. We testen onze regenbanden op deze manier, omdat we de regenbanden die we tijdens de Formule 1 gebruiken aan de moeilijkste en meest veeleisende omstandigheden willen blootstellen. Banden zijn extreem gevoelig voor temperatuur in nat weer.”

Voor de eerste collectieve wintertest moet het materiaal op orde zijn. De komende jaren is Pirelli de leverancier van het bandenrubber aan de Formule 1. Om te kunnen test rijden moet begin februari 2011 daarom alles voor de Formule 1 op orde zijn.

Ook wil Pirelli nadrukkelijker een stempel drukken op de races. In tegenstelling tot Bridgestone, die tot nu toe de banden mocht leveren, wil Pirelli dat de coureurs komend seizoen minstens twee stops per wedstrijd maken.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top