Ga naar hoofdinhoud

Pirelli regen in Abu Dhabi Formule 1

Pirelli heeft voor regen gezorgd op het circuit van Abu Dhabi. Omdat de aanloop naar het nieuwe Formule Een seizoen maar heel kort is en de kans op regen bij één van de testweekends maar heel klein, hebben ze een wonder laten geschieden in de kurkdroge woestijn waar het Arabische Yas Marina circuit zich bevindt.

De nieuwe leverancier van banden aan de Formule Een, Pirelli, heeft het laten regenen op het kurkdroge woestijncircuit van Abu Dhabi. Niks Oosterse magie, en ook hebben ze niet de hulp van een of andere regenmakende sjamaan uit de Andes ingeroepen. Pirelli heeft zelf voor regen gezorgd, gewoon uit pure noodzaak.

Omdat er maar heel beperkt mag worden getest van de FIA hebben de F1-teams te maken met een race tegen de klok om erachter te komen hoe de banden zich gedragen. De eerste Formula One-wedstrijd is al op 13 Maart en er zijn weinig testmogelijkheden. De kans op regen op de circuits waar getest wordt is ook miniem, en dus heeft Pirelli zelf voor regen gezorgd in Abu Dhabi.

Het Yas Marina-circuit werd volledig onder water gezet door de regenmakers van Pirelli. De tests moesten ook aantonen hoe de Pirelli-banden zich houden op zowel koud als gloeiend heet asfalt. Er werd van 6 uur ‘s morgens tot middernacht gereden. Pirelli’s F1- directeur Paul Hembery zei “deze tests geven ons bruikbare informatie om onze Formule 1-banden zo goed te onwikkelen.We zijn er nu 7 maanden mee bezig en het echte testwerk begon 5 maanden geleden. We zijn heel tevreden met de resultaten tot nog toe.”

Ferrari was er niet bij in Abu Dhabi. Ferrari-baas Stefano Domenicali zegt dat de keuze voor Pirelli een enorm effect gaan hebben op de prestaties in de F1 van 2011. “Dit jaar zouden de kwalificaties niet zo belangrijk moeten zijn als afgelopen jaar,” zei Domenicali. “Afgelopen seizoen was heel interessant en competitief maar er werd nauwelijks ingehaald.

Dit is nu juist een fundamenteel aspect van F1 en dat moet beter.” Hij zei ook dat er nog aan de achterwielen van de Ferrari’s gesleuteld moet worden en ze nog geen kans hebben gehad om de Pirellibanden in natte omstandigheden te testen. Het team hoopt op regen tijdens de eerste tests van het seizoen die van 1-3 februari in Valencia worden gehouden.

Pirelli zelf hoopt dat hun banden in 2011 kunnen bijdragen aan een nog spectaculairder Grand Prix seizoen dan afgelopen jaar.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top