Ga naar hoofdinhoud

Opening Formule 1 in Bahrein in gevaar

De Formule 1 teams maken zich grote zorgen over het al dan niet doorgaan van de openingsrace van dit seizoen in Bahrein. Eerder werd al bekend dat de GP2 testdagen die in het golfstaatje gepland stonden niet konden doorgaan.

Op het moment ligt Bahrein plat vanwege de protesten en roep om democratie die duizenden betogers op de been hebben gebracht. Gisteren maakte de organisatie bekend dat de kwalificaties en trainingen voor de GP2 Asia Series die voor dit weekend op het programma stonden niet doorgaan omdat de veiligheid op circuit van Bahrein niet gegarandeerd kan worden.

De wedstrijdleiding stopte de training vanwege “force majeur”. De artsen en medici van het circuit werden opgeroepen door de ziekenhuizen om de gewonden te verzorgen die bij de protesten vielen. En zonder medische staf op het circuit mag er geen meter worden gereden. Onder de GP2-coureurs bevindt zich de Nederlandse coureur Giedo van der Garde.

Maar ook binnen de gelederen van de Formula 1 houdt men het hart vast. Het seizoen moet op 13 maart beginnen op het Sakhir circuit van Bahrein. Binnen de teams wordt druk overleg gevoerd of de laatste trainingen wel door moeten gaan. Deze staan voor 3-6 maart gepland. Ook wordt er al gekeken naar mogelijkheden om uit te wijken naar bijvoorbeeld Barcelona.

Veel teams wachten af wat de FIA, Bernie Ecclestones FOM en de locale Bahreinse autoriteiten besluiten. Pas als die het “all clear signal” geven, dan willen ze komen racen. Dat de teams vanwege de tests en de Grand Prix minstens twee weken in Bahrein moeten bivakkeren maakt dat er snel een beslissing zal moeten worden genomen zodat een eventuele verplaatsing in goede logistieke banen kan worden geleid.

Bernie Ecclestone had woensdag al gezegd dat hij de ontwikkelingen in Bahrein op de voet volgt, en gisterenavond antwoordde hij de BBC op de vraag of de seizoensopener wel door kan gaan: “Als het er zo voor blijft staan als nu, dan is het antwoord nee”.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top