Ga naar hoofdinhoud

Oorlog tussen Ferrari en Red Bull over Vettel

Nadat Ferrari president Luca di Montezemolo halverwege december aankondigde dat huidig wereldkampioen Sebastian Vettel ‘vroeg of laat in een rode auto zal rijden’, zijn de verhoudingen tussen beide teams op scherp komen te staan.

Of de uitlatingen van beide teams invloed hebben op het verloop van de carrière van de jonge Duitser, laat de hoofdrolspeler zelf in het ongewisse. Het begon toen de coureur van Red Bull aangaf dat hij Ferrari een ‘speciaal team’ vindt. Enkele maanden later gaf de eerdergenoemde Ferrari president tijdens een kersttoespraak aan dat Vettel echt nog wel naar Ferrari komt. Ook huidig Ferrari-coureur gaf destijds aan dat hij het geen enkel probleem vindt als de Duitser in zijn team komt. Niets lijkt een snelle overgang van Vettel nog te kunnen blokkeren.

Het verhaal krijgt echter een wending als Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull, in het openbaar zich negatief uitlaat over team Ferrari. ‘Hij zal niet naar Ferrari gaan zolang Alonso daar nog rijdt, zou hij dat wel doen, zou dat dom van hem zijn’, geeft hij eerder dit jaar aan in de Duitse krant Bild. Verder is hij ervan overtuigd dat Vettel ‘niet te dom is om alleen maar voor de legende van Ferrari te vertrekken.’ Iets verder in het interview acht hij Vettel zelfs in staat om zijn WK-titel eenvoudig te kunnen verdedigen, mits hij minder punten verspeeld door mechanische problemen. Juist deze woorden schieten Di Montezemolo in het verkeerde keelgat.

Hij verwijt Marko een gebrek aan respect voor Ferrari, maar geniet er anderzijds van om te zien dat de Duitser duidelijk niet gewend is om het kampioensschap te winnen. Zorgen maakt hij zich duidelijk niet. ‘Pas als iemand tien procent heeft gewonnen van wat Ferrari heeft gewonnen, gaan wij deze uitspraken serieus nemen’, zegt Di Montezemolo

Het F1-seizoen vangt op 13 maart aan, als de teams afreizen naar Shakir om te racen op het Internationale circuit van Bahrein.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top