Odds Max Verstappen voor de Formule 1 Grand Prix Brazilië

Gokken op Max Verstappen Formule 1
Voorspellingen F1 Grand Prix Brazilië 2018

Max Verstappen start vanaf de derde rij tijdens de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. De eerste startplaats is voor Lewis Hamilton die voor de 82ste keer de poleposition veroverde. Sebastian Vettel start als tweede en de Finnen Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen starten van respectievelijk de derde en vierde plek.

Ricciardo reed gisteren de zesde tijd in de F1 kwalificaties, maar moet vijf plaatsen naar achteren van start gaan vanwege het vernieuwen van een turbolader. Max zal dus in zijn eentje op jacht moeten naar de Ferrari’s en Mercedessen.

Hamilton is bij de bookmakers favoriet voor de winst. Wat zijn de kansen voor Max Verstappen vandaag?

Formule 1 GP Brazilië: Max kan mee in race

In Q1 reed Verstappen de snelste tijd en dat kwam omdat het regende. Dat gaf even de hoop dat er reële kansen waren om de pole te veroveren. In Q2 stopte de regen en dat kostte meteen veel tijd en werd hij vierde en uiteindelijk, in de laatste kwalificatiesessie, vijfde.

Al was dat een tegenvaller, Max Verstappen ziet daar ook wel een lichtpuntje in. “Ik ben nog altijd vijfde, al zitten we er niet te ver vandaan. Ik had het gat groter verwacht. Ik denk dus dat we in de race nog wel redelijk meekunnen”.

Kansen op winst gering door weinig bochten

Echt makkelijk wordt het niet, daar is de wagen niet echt naar. “Ik had te veel onderstuur in de langzame bochten. Er zijn hier maar een paar bochten, dus het moet wel allemaal kloppen”, aldus Verstappen.

Door het geringe aantal bochten zijn Max’ kansen op winst ook kleiner. “Je hebt hier niet genoeg bochten om ons tekort op de rechte stukken goed te maken”, gaf hij donderdag al aan. Om te winnen is er dus regen nodig, net als in Q1. Check wedden op Formule voor de odds op een podiumplaats en de favorieten voor de winst.

Hamilton en Vettel aan elkaar gewaagd

Lewis Hamilton verzekerde zich in de vorige Formule 1 race in Mexico al van de wereldtitel en zal tijdens de GP Brazilië dus vooral strijden om de eer.

Sebastian Vettel zal hard zijn best doen om nog een venijnige tik uit te delen hoewel de strijd al is gestreden. Uit de rondetijden die steeds heel dicht bij elkaar lagen, blijkt ook dat de mannen aan elkaar gewaagd zijn op dit circuit.

De Formule 1 Grand Prix van Brazilië begint vandaag om 18.10 uur Nederlandse tijd.

Voorspellingen Formule 1 Grand Prix Brazilië

Het circuit Autódromo José Carlos Pace heeft een lengte van 4,309 km en de race bedraagt in totaal 305.879 km. Er moeten 71 ronden geracet worden. Het circuit kent enorme rechte en bijna rechte stukken. Er zitten vijftien bochten in waarvan er maar een stuk of zes echt lastig zijn. Vorig jaar won Vettel hier en reed Max Verstappen een baanrecord van 1:11.044.

Lewis Hamilton vertrekt van pole, is al wereldkampioen en ook favoriet om deze Formule 1 GP te winnen. Mr Green noteert 2.10 voor Hamilton en ziet in Vettel (2.50) een goede tweede en verwacht dus een stevig gevecht.

2.10 x je inleg op winst Hamilton

Wedden op Max Verstappen F1 Brazilië

De afstand met Bottas (odds 5.00) is al vrij groot en de kansen voor Max Verstappen, als vierde genoteerd met 15.00, lijken dus nihil. Voor het wedden op een podiumplek noteert hij 2.40 bij bookmaker Mr Green, wat gezien zijn prestaties in de voorgaande races al bijna een zekerheidje lijkt. Als Max als eerste coureur moet opgeven, zijn de odds 19.00 en voor Vettel zijn die 26.00.

2.40 x je inleg op podiumplaats Max