Ga naar hoofdinhoud

Niki Lauda boos op Robert Kubica

Niki Lauda heeft Robert Kubica ‘onnadenkend’ en ‘egoïstisch’ genoemd omdat hij zonodig een rally moest rijden. Hij is keihard in zijn oordeel en vindt dat Kubica zijn ongeluk zélf op de nek heeft gehaald.

Niki Lauda heeft zich scherp uitgelaten over Robert Kubica en zijn rally-ongeluk. “Het is totaal zinloos om je baan en leven op deze manier op het spel te zetten. Was het onnadenkend? Ja wat dacht je” sneerde een boze Niki Lauda. Lauda kwam zelf bijna om bij een ongeluk op de Nurburgring in 1976.

“Zijn eerste verantwoordelijkheid is dat hij er voor zorgt dat hij zijn werk kan blijven uitvoeren en zijn werk is de Formule 1. Hij is zelf als enige schuldig aan wat er is gebeurd. Moest hij dit doen? Nee!” merkte een briesende Lauda op.

Eric Boullier de baas van team Lotus Renault heeft verklaard dat Kubica’s rally-avonturen hem in een goed humeur hielden en dat Kubica zelf had aangegeven dat deelnemen aan dit soort races goed was voor zijn concentratie en reflexen in de F1. Daar is Lauda het totaal niet mee eens.

“Ja zeg, dat is nonsens” riep Lauda uit, “Rally’s rijden heeft niets te maken met Formule Een, dat zijn twee totaal verschillende sporten”.

Gisteren is de Poolse Formule 1-coureur Robert Kubica opnieuw onder het mes gegaan. Maar liefst 7 uur is doctor Francesco Lanza bezig geweest met deze derde operatie. Eerder werd Kubica aan zijn hand, voet, schouder en elleboog geopereerd. Dit keer werd Kubica’s elleboog gereconstrueerd.

Doctor Lanza van het Santa Corona di Pietra ziekenhuis in Genua vertelde na afloop: “het was een lange operatie” gezien de moeilijkheid van de ingreep. Hij was positief over het resultaat. Hij en zijn team hebben “het ellebooggewricht aan de bovenarm naar tevredenheid kunnen herstellen”, maar hij merkte wel op dat “het vooruitzicht voor herstel er nog altijd ernstig uitziet”.

Wanneer Kubica het ziekenhuis kan verlaten weet hij nog niet. Lanza zei dat de zaak onder controle is, maar dat ze moeten op hun hoede moeten blijven. “We gaan nu de fase van herstel in en we moeten er op toezien dat het herstelproces zich stabiliseert.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top