Ga naar hoofdinhoud

Michael Schumacher herstelt rap – Jules Bianchi vecht na crash

Formule 1 nieuws. Michael Schumacher is goed op weg naar herstel na zijn ski ongeluk van december vorig jaar. De Duitse Formule 1 coureur kan binnenkort een relatief normaal leven leiden, aldus oud Ferrari teambaas Jean Todt. Blijf op de hoogte van het laatste Formule 1 nieuws.

Ondertussen vecht Jules Bianchi in een Japans ziekenhuis voor herstel. De arts die Michael Schumacher bijstond na zijn ongeluk waarbij hij zwaar hersenletsel opliep, is nu ook betrokken bij de behandeling van de Fransman. Bianchi crashte afgelopen zondag hard tijdens de F1 Grand Prix van Japan.

Michael Schumacher herstelt – Jules Bianchi vecht

Jean Todt heeft vorige week een bezoek gebracht aan Michael Schumacher (45) en is optimistisch over zijn vorderingen. “We mogen ervan uitgaan dat Schumacher binnen afzienbare tijd opnieuw een relatief normaal leven zal kunnen leiden”, aldus Todt tegenover RTL. “Hij heeft daarvoor alleen tijd nodig en hij moet nog met rust gelaten worden.”

Michael Schumacher belandde in december vorig jaar tijdens een ski ongeluk in Frankrijk hard met zijn hoofd op een steen. De F1 coureur lang maanden in coma en ontwaakte daaruit in april 2014. In juni werd Schumacher overgebracht naar een revalidatiekliniek. Sinds vorige maand verblijft Michael Schumacher in zijn eigen huis waar zijn vrouw een speciale kamer voor hem liet inrichten.

Jean Todt: “Hij vecht. Zijn toestand verbetert, wat erg belangrijk is, net als het feit dat hij nu thuis is dicht bij zijn familie.”

Saillant behandelt Jules Bianchi

Goede vriend en beroemd arts, professor Gérard Saillant, is inmiddels in Yokkaichi gearriveerd om de behandeling van de zondag jl. gecrashte Jules Bianchi over te nemen. Na een kletsnatte Grand Prix van Japan vloog de 25-jarige Bianchi van de baan en schoot onder een takelwagen die juist bezig was de een ronde eerder gecrashte Sauber van Sutil weg te halen.

Met ernstig hersenletsel werd de Fransman naar het ziekenhuis overgebracht. Bianchi verkeert niet meer in levensgevaar.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top