Ga naar hoofdinhoud

Michael Schumacher Formule 1 wagenziek

Sommige mensen worden wagenziek, zeeziek of luchtziek. Michael Schumacher wordt ’simulatorziek’: hij voelt zich beroerd na een tijdje trainen in de simulator. Dat had hij vroeger ook al, maar toen maakte men veel minder gebruik van simulators.

Volgens Mercedes ondervindt Schumacher geen nadeel door zijn ‘simulatorziekte’. Mercedes werkt wel aan een nieuwe simulator die een beter racegevoel moet geven. Trainen om in de F1 te rijden heeft soms wat weg van een videospelletje spelen op de computer of de Wii.

In de Formule Een wordt veelvuldig gebruik gemaakt van virtuele technieken om het racen in een echte wagen na te bootsen. Dat gebeurt met simulators waardoor je iedere beweging van het stuur en reacties van de wagen bovendien aan den lijve ondervindt.

Michael Schumacher heeft echter problemen met de simulator, hij voelt zich soms misselijk als hij een tijdje in de simulator traint. Daar had hij vroeger ook al last van, maar toen werd er veel minder gebruik gemaakt van simulators.

Trainen in een simulator werd een stuk belangrijker toen in 2009 werd besloten dat er nog maar 15.000 testkilometers per seizoen op het asfalt mochten worden gereden. Bovendien kwam er toen ook een verbod op het testen tijdens het seizoen. De voorbereiding op de GP-races vindt vanaf 2009 dus vooral plaats in de simulator. Daarmee worden niet alleen de bewegingen en reacties van de racewagen zo getrouw mogelijk nagebootst, ook is het dé manier om ‘proef te rijden’ op een circuit en het goed te leren kennen.

Doordat Michael Schumacher drie jaar lang niet deelnam aan de Formule Een, werkt de verandering in toegestane ‘echte’ trainingsuren dus in zijn nadeel. Hij kan minder lang in een simulator trainen als zijn concurrenten. Mercedes werkt nu aan een nieuwe simulator die in 2012 gereed moet komen. Teambaas Ross Brawn denkt dat Schumacher dan minder problemen zal hebben doordat er allerlei technologie inzit die een nog realistischer race-ervaring opleveren.

Mercedes zegt ook dat Michael Schumacher geen nadeel ondervindt tijdens Formule 1-races omdat hij minder lang in een simulator kan trainen. De vraag is natuurlijk of dat ook zo is. Ferdinand Alonso gaf enkele weken geleden in een interview alvast wél aan dat hij verwacht dat Schumacher een sterk seizoen gaat rijden in de F1 van 2011.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top