Ga naar hoofdinhoud

Max Verstappen Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015

Formule 1. De Nederlandse sportpers heeft Max Verstappen uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Max Verstappen

De stichting Nederlandse Sport Pers (NSP) was flink onder de indruk van de media-optredens van de 18-jarige Max Verstappen afgelopen jaar. “Max Verstappen is als een komeet omhoog geschoten in de sportwereld en heeft in 2015 zo niet dagelijks, dan toch zeker wekelijks de media in alle verschijningsvormen en op alle continenten te woord gestaan. Formule 1 Max Verstappen GettyProfessioneel en respectvol”, stond in het juryrapport.

“Dat alles in woorden die voor sportliefhebbers van Maasbracht tot Melbourne en Montevideo te begrijpen zijn. De jury spreekt de wens uit dat Max Verstappen alle overwinningen en titels binnensleept die hem worden toegedicht, maar dat hij die zegetocht gepaard laat gaan met een voortzetting van de bijzondere samenwerking van Max met de nationale en internationale media.” Verstappen is de opvolger van Arjen Robben, die de prijs voor het jaar 2014 won.

Ferrari wil dat Bernie Ecclestone betaalt

Intussen blijft het rommelen over de motors in de Formule 1. Vooral Ferrari gaat de strijd aan met Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Vorige maand blokkeerde de renstal nog de komst van een goedkope standaardmotor en een prijslimiet voor klantenmotoren, een motor die Ferrari aan andere renstallen zou leveren.

Nu wil Ferrari wel meewerken aan die plannen, zolang Ecclestone maar betaalt. “Wij zijn er best toe bereid mee te werken aan de ontwikkeling van een goedkopere motor en volgens mij is Mercedes dat ook. Voor ons zijn er dan echter wel voorwaarden, waaronder dat Bernie Ecclestone’s Formula One Management (FOM, red.) ervoor betaalt”, vertelde Ferrari-topman Sergio Marchionne aan Autosport. Ook andere teams moeten dan bijdragen aan de kosten, vindt hij.

Een Formule 1 voorspelling doen? Bookmaker 888sport heeft talloze ‘bets’ voor je klaarstaan! Lees ook: wedden op Formule 1

Marchionne daagt uit

Marchionne daagt Ecclestone in elk geval flink uit tot een reactie. “Ik vind het ronduit ongepast dat leveranciers een prijslimiet voor het leveren van motoren wordt opgelegd. Wij investeren immers enorm veel in de Formule 1 en Mercedes doet dat eveneens, maar onder de streep is Bernie de enige winnaar. Ik vind dan ook dat de commerciële rechtenhouders, Ecclestone en zijn FOM, hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Zomaar de regels veranderen en vervolgens verplichtingen opleggen aan Ferrari en Mercedes, dat kan niet.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top