Ga naar hoofdinhoud

Max Verstappen gaat naar Mercedes of Ferrari

Formule 1 nieuws. Max Verstappen gaat een gouden toekomst in de Formule 1 tegemoet. Dat verwacht ook oud-coureur en analist Johnny Herbert. “Het wordt Mercedes of Ferrari.”

‘Max Verstappen heeft voorkeur voor Mercedes’

Johnny Herbert reed van 1989 tot 2000 in de Formule 1 en won drie races. Zijn beste seizoen was in 1995 met twee zeges en de vierde plek in de eindstand. Herbert zegt in zijn column dat de topteams nu al vechten om de handtekening van de net 18-jarige Max Verstappen.

“Verstappen hoeft zich nergens zorgen over te maken, Mercedes en Ferrari zijn nu al met elkaar in gevecht om hem vast te leggen. En geef ze eens ongelijk. Wie zou deze jongen nou niet willen? Hij is nog zo jong. Over een paar jaar is hij nog steeds pas 20 jaar. Deze jongen is gewoon elke keer op dreef wanneer hij in de auto stapt. Het verbaast me niks dat iedereen achter Verstappen aan zit, want hij vormt de nieuwe toekomst van de Formule 1.”

Nico RosbergIn het geval van zo’n tweestrijd tussen Mercedes en Ferrari denkt Herbert dat Verstappen zal kiezen voor Mercedes, het huidige team van Nico Rosberg en wereldkampioen Lewis Hamilton. “Wanneer meerdere renstallen naar zijn hand dingen, gaat zijn voorkeur wellicht toch uit naar Mercedes. Zij toonden vorig jaar al meer dan gemiddelde belangstelling, maar lieten hem toen naar Toro Rosso gaan omdat ze Max geen stoeltje in de Formule 1 aan konden bieden.”

Red Bull toch met nieuwe motor van Renault in Brazilië

Intussen zit Verstappen nog ‘gewoon’ bij Toro Rosso, het tweede team van Red Bull. Het eerste team, gewoon Red Bull genaamd, gaat komend weekend in Brazilië toch rijden met de nieuwe motor van Renault. Red Bull heeft de samenwerking met Renault voor komend seizoen beëindigd en is nog op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Maar, zoals afgesproken, gaat Red Bull nu toch de nieuwe motor van Renault in elk geval in Brazilië inzetten. Toro Rosso, het team van Max Verstappen, doet dat niet.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top