Ga naar hoofdinhoud

Maldonado naar Formule 1 team Williams

Pastor Maldonado gaat het komende jaar de leeggekomen plek bij het Formula one-team van Willams opvullen. De uit Venezuela afkomstige coureur is 25 jaar oud en is de tweede Venezolaan die ooit in de Formule Een heeft gereden.

Pastor Maldonado was afgelopen jaar de gekroonde koning van de GP2. Dat kampioenschap won hij glansrijk. Maldonado wordt de vervanger van Nico Hulkenberg en de nieuwe teammaat van Rubens Barrichello. De ervaren 38-jarige Braziliaan zal dit jaar dus wederom een ‘rookie’ onder de vleugels moeten nemen.

Maldonado is de tweede Venezolaan die ooit een plaatsje in de Formule een heeft weten te bemachtigen. Zijn landgenoot Johnny Cecotto ging hem voor. Cecotto nam deel in de jaren 1983-84 bij de teams Theodore Racing en Toleman.

Maldonado was de enige coureur die het ooit heeft gepresteerd om zes races achter elkaar te winnen binnen de geschiedenis van de GP2 – die sinds 2005 bestaat. Hij heeft dus al behoorlijk wat racemijlen achter de rug. Toen hij na de Grand Prix van Abu Dhabi op het circuit van Yas Marina mocht testrijden voor Williams, viel hij goed in de smaak bij Team Williams.

Maldonado was Frank Williams al in 2007 opgevallen, toen de Britse teambaas hem had zien rijden in Monaco. Hij was meteen diep onder de indruk van de kwaliteiten van de jonge coureur. Hij ziet er naar uit om het talent van zijn nieuwe aanwinst nog verder te ontwikkelen.

Pastor Maldonado werd de afgelopen jaren gesponsord door de Venzolaanse oliemaatschappij, en die zal hem ook dit seizoen blijven sponsoren met 10 miljoen euro. Dit kan een extra reden zijn geweest voor Team Williams om Maldonado binnen te halen. Frank Williams heeft met Formule 1 een dure hobby gekozen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top