Ga naar hoofdinhoud

Lotus terug in Formule 1

Het nieuwe team zal Lotus Renault GP gaan heten. Dit onthulde de renstal van Renault gisteren. De samenwerking zal van lange duur zijn, daarvoor is een overeenkomst getekend.

Lotus keert terug naar het wereldkampioenschap van de Formule Een. En dat doen ze in het gezelschap van Renault. De aankondiging die vandaag werd gedaan over het samen te vormen team gaat meteen in. Vanaf nu zullen zij zich samen voorbereiden op het komende Formule 1-seizoen van 2011.

De terugkeer van Lotus zal niet voor eventjes zijn, want de intentie is om voor lange tijd aan de top mee te draaien. Dit blijkt uit het feit de autofabrikanten een akkoord hebben getekend voor een langdurige samenwerking die zal lopen tot het einde van het Formule 1-seizoen van 2017.

Renault levert de motoren en zijn langdurige en enorme ervaring binnen de Formula One, en daarnaast hun logistieke en technische ondersteuning en faciliteiten.

“We zijn heel blij dat we het nieuw ontstane Lotus Renault GP-team kunnen aankondigen, waarvoor wij een schitterende toekomst zien”, zei Gerard López, de directeur van Renault, terwijl Dany Bahar, de uitvoerend directeur van Lotus daar nog eens overheen ging door te zeggen dat ze terug waren in de Formule 1 “met alle consequenties van dien”. “De Fórmula 1 is het hoogtepunt van de autowereld en wij zijn opnieuw van de partij”, voegde hij eraan toe.

De onderlinge notariële afwikkeling tussen de beide bedrijven is de reden geweest waarom de aankondiging nu pas is gedaan, en dat terwijl iedereen het er al weken over had.

Een ander nieuwtje gaat over de kleuren van de renstal. Het bekende blauw van Renault zal plaatsmaken voor wart met goud, wat overigens dezelfde kleuren zijn die al eerder werden gebruikt bij een eerdere samenwerking tussen de autofabrikanten in de jaren 80 van de vorige eeuw.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top