Ga naar hoofdinhoud

Laat Massa Alonso passeren in Brazilië

Formule 1 nieuws. Als aanstaande zondag Felipe Massa op kop rijdt en Alonso daarachter laat hij dan Alonso voorbij gaan en riskeert daarmee een boete of zelfs erger een gevangenis straf. Ook als het een team order is is Massa zelf verantwoordelijk.

Felipe Massa kan aanstaande zondag de bak indraaien als hij bij de Formule 1 Grote Prijs van Brazilië zijn teamgenoot bij Ferrari, Fernando Alonso, met opzet laat passeren. Massa rijdt voor eigen publiek, en in Brazilië heb je een wet die opkomt voor de rechten van het publiek bij sportevenementen. Die wet stelt dat sporters de boel niet mogen flessen.

Wie fraudeert of de boel vervalst, bijvoorbeeld door zich laat omkopen – en Zuid-Amerika is nog altijd niet bepaald vrij van corruptie – riskeert 6 jaar celstraf. De procureur bij de rechtbank in Sao Paolo, Paulo Castilho heeft dat bekendgemaakt. “Als Massa team orders opvolgt en Alonso voor laat gaan, mag hij meteen in de boeien mee”, waarschuwde hij.

Massa zelf heeft gezegd dat Hij Alonso voor laat gaan als dat moet. “Punten wegnemen van andere rijders die voor de titel vechten is belangrijk, dus ik zie mezelf dat doen. Als Alonso wint, is dat goed voor het team.” zei hij. Massa heeft twee keer gewonnen op het circuit van zijn geboortestad Sao Paolo, beide keren vanaf pole.

Bij de Formule 1 GP van Duitsland liet Massa Alonso passeren na een vermeende hint vanaf de kant. Ferrari heeft altijd ontkent dat het om een team order ging, en kwam weg met 100.000 euro boete. Eerder deze week heeft Bernie Ecclestone zich ook al over de zaak uitgelaten. Naar zijn mening had Alonso gediskwalificeerd moeten worden.

McLaren heeft gezegd dat ze hun beslissing Hamilton en Button als gelijken te beschouwen wellicht herzien tijdens de Braziliaanse Grand Prix.

Gaat Hamilton winnen? Zet in op de F1!

Christian Horner, de teambaas van Red Bull heeft op hun site gezegd dat noch Webber, noch Vettel bevoordeeld zal worden. Maar Mark Webber zegt dat zijn team de voorkeur geeft aan Vettel. Hij voelt zichzelf emotioneel niet gesteund door zijn team.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top