Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 kwalificatie wordt afvalrace – strijd om pole position anders

Veranderingen Formule 1 kwalificatie. Vanaf de eerstvolgende race (het nieuwe F1 seizoen start op 20 maart 2016) zullen de kwalificaties voor de Formule 1 wedstrijden er heel anders uit gaan zien. De drie rondes blijven bestaan maar worden afvalrondes. Na iedere qualifying worden er coureurs geëlimineerd.

Bernie Ecclestone legt uit waarom: “Het idee is dat één of twee toppers misschien niet ver komen. Dan zien we niet telkens dezelfde coureurs op de voorste rijen staan. Ik denk dat als we een andere grid hebben, er ook anders geracet zal worden.”

Kwalificaties Formule 1 – pole position

De veranderingen in de F1 kwalificaties zullen grote gevolgen hebben voor de teams en de races zullen zeker een stuk spannender worden. Voortaan zal in de eerste kwalificatieronde (Q1) door alle coureurs 7 minuten rondes gereden worden. Na die 7 minuten valt de eerste coureur af af en vervolgens moet telkens na elke 90 seconden de langzaamste de baan verlaten. In totaal duurt de eerste kwalificatieronde 16 minuten en blijven er 15 coureurs over.

In Q2 hetzelfde scenario maar dan valt de eerste al na zes minuten af. Deze ronde duurt 15 minuten en er blijft acht man over. In de derde en laatste kwalificatie (Q3) moeten de resterende coureurs strijden om een plaats bij de laatste twee. Die twee racen uiteindelijk nog anderhalve minuut om de pole positie.

Inzetten op de races wordt weer spannend! Gokken op Formule 1? Maak nu je account in orde – nieuwe klanten van 888sport krijgen tijdelijk de winst verdrievoudigd! Lees meer: pak nu 3 keer je winst!

Bernie Ecclestone

In de Daily Mail deed de Formule 1 baas onlangs opvallende uitspraken: F1 kwalificaties 2016 Bernie Ecclestone Getty“Ik zou absoluut geen geld uitgeven om een Formule 1-race te gaan kijken. Er is toch niks aan als je vooraf al weet dat Lewis Hamilton gaat winnen en de andere Mercedes ook op het podium eindigt?” Het feit dat Mercedes en Ferrari vernieuwingen tegenhouden en voor acht van de elf teams de motoren leveren is Ecclestone een doorn in het oog: “Het lijkt op een kartel en dat is illegaal. En bovendien werkt het anti-competitief.”

Nu de teambazen in de F1 een accoord hebben bereikt over een nieuw kwalificatieformat zegt Ecclestone over zijn eerdere uitspraken: “Ik probeerde de sport niet kapot te praten, integendeel zelfs. Maar de boel moest wel worden opgeschud. Het is niet leuk om alleen maar Mercedes voorop te zien, zonder dat iemand ze kan uitdagen. Daarom klaagde ik. Ik wil dat het publiek geniet van de Formule 1 en niet vooraf kan invullen wie er wint.”

Wie heeft na afloop van het seizoen de beste eindpositie, Rosberg of Vettel? Nico Roberg is bij bookmaker 888sport favoriet met 1,45. Vettel noteert 2,55

Wedden op Formule 1 razendspannend

Door de nieuwe regels wordt gokken op de winnaar van de Formule 1 en het voorspellen wie op pole position komt te staan veel spannender. De noteringen bij de bookmakers zullen ook interessanter worden en je kunt veel hogere winsten pakken!

Stonden voorheen de toppers aan het eind van een kwalificatiesessie al in de pits met een veilige tijd in de pocket te wachten, nu is dat niet meer mogelijk. Alle wagens moeten op het circuit blijven zo lang de afvalrace gaande is. Vanzelfsprekend zullen coureurs met een veilige tijd niet tot het uiterste willen gaan, al zullen ze wel uit moeten kijken dat ze niemand in de weg zitten. Het is een kwestie van wachten op tijdstraffen wegens ophouden……….

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top