Ga naar hoofdinhoud

Kwalificatie GP Monaco strijd tussen Vettel en Webber

Straks om 14:00 wordt in Monaco gestreden in de kwalificatie om de pole position voor de F1 Grand Prix de Monaco die op zondag dezelfde tijd wordt gereden.

Inhalen in Monaco is lastig, dus een goede startpositie is van het grootste belang.

Het weer in het Monegaskische Prinsdom is droog en de temperatuur loopt op het moment op tot zo’n dertig graden overdag. Er zal worden gereden op zachte en superzachte banden wat in combinatie met KERS en de verstelbare achtervleugels, wat mogelijk betekent dat er meer inhaalpogingen zullen zijn dan in andere jaren.

De favorieten voor de pole zijn Vettel, Hamilton en Alonso als we uitgaan van de resultaten in de eerste twee trainingen. Mark Webber kan zich hier nog in mengen, en ook Nico Rosberg moet tot de kanshebbers op de beste startplek worden gerekend.

Mark Webber had problemen met schakelen, de wagen was op tijd klaar voor de tweede training, maar Webber gebruikte deze rit vooral om te kijken hoe de wagen het best afgesteld kan worden voor de kwalificatierace van vandaag.

Fernando Alonso liet weten dat de wisselingen in de technische staf van het team in goede harmonie verlopen en dat de samenwerking binnen het team er door is verbeterd. Hij heeft zijn bazen wel te kennen gegeven dat er nu toch echt een snellere wagen moet komen wil Ferrari nog mee kunnen doen om het kampioenschap, “Hoewel, een van de belangrijkste dingen is dat we pas vijf races hebben gehad. Niemand kan al bye-bye zeggen tegen het kampioenschap na race nummer vijf”, zei de Spanjaard. Hij gaf ook aan dat het in Ferrari’s voordeel kan werken dat in Monaco de aërodynamica een minder grote rol speet dan op andere circuits.

De kwalificatie is zaterdagmiddag om 14.00 uur. Op zondag om 14:00 staan de coureurs klaar voor de Grand Prix van Monaco en zullen zij 78 ronden rijden in jacht op de winst.

Wie Wint Pole Position GP Monaco – Unibet

Sebastian Vettel 1,75
Mark Webber 5,00
Fernando Alonso 6,00
Lewis Hamilton 6,00
Nico Rosberg 25,00
Jenson Button 25,00

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top