Ga naar hoofdinhoud

Kampioenschap Formule 1 ongelijke strijd

Formule 1 nieuws. Het Kampioenschap in de Formule 1 was volgens sommige een ongelijke strijd, doordat verschillende renstallen met elkaar samenwerkte of juist tegen werkte. Zo kreeg Webber alle ruimte van Toro Rosso.

Het hele F1 seizoen waren Red Bull en Ferrari behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar het mondde uit in ongelijke strijd. Niet omdat Red Bull twee potentiële winnaars in huis had en Ferrari maar één, maar omdat niet iedere renstal even goed op de hulp van andere teams kan rekenen. Bovendien lijken er nog andere belangen mee te spelen. De Red Bulls zijn namelijk voorzien van motoren van Renault.

Niet alleen Alonso ondervond hinder van de Renaults. Een aantal plaatsen naar voren kampte Hamilton met hetzelfde probleem als zijn ex-collega Alonso. De andere coureur van Renault, Robert Kubica, remde hem af. Zo was het wel heel makkelijk voor Vettel om voorsprong te nemen op de rest van het veld.

Hamilton had gezien zijn trainingsresultaten en tweede startpositie zeker in staat geweest om Vettel flinke strijd te bieden op het circuit van Abu Dhabi. Maar dankzij de hinderlijke Pool, verloor hij iedere kans op een overwinning – waardoor Alonso had gewonnen.

Maar je kunt ook vrienden hebben op het circuit. De wagens van Toro Rosso gaven Webber alle ruimte om te passeren. Al hebben ze Ferrari-motoren, in praktijk gedraagt de Toro Rosso-equipe zich als een filiaal van Red Bull.

Equipe Renault geen enkele kans op het binnenhalen van een wereldkampioenschap, maar er stond iets anders voor hen op het spel. Ze konden namelijk de boeken van de Formule 1 ingaan als leveranciers van de motoren van de winnende Red Bulls.

Voor één keer waren Hamilton en Alonso het eens. Ook Hamilton leek het fanatisme van Renault verdacht te vinden. Hij zei: “Het was onmogelijk om Kubica in te halen. Hij maakte het me zo moeilijk als hij maar kon, dus denk ik dat dit is wat er gebeurt als je ‘andere’ teams op de baan hebt”. Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top