Ga naar hoofdinhoud

Jarno Trulli niet eens met Formule 1 regels

Er zijn teveel veranderingen in de reglementen van de Formule 1, zegt de Italiaanse coureur Jarno Trulli van Team Lotus. Hij vindt het maar niets dat er ieder seizoen nieuwe regels zijn. Hij vreest dat het geen goed effect op de Formule 1 als geheel heeft.

Jarno Trulli, de Italiaanse coureur van raceteam Lotus, laat duidelijk merken dat hij niets ziet in de talrijke veranderingen in de regelgeving van de Formula 1, en ook is hij nogal ontdaan vanwege het feit dat er in 2011 twee teams meedoen die de naam Lotus dragen, wat in de ogen van Trulli “surrealistisch en schandalig” is. De Italiaanse Formule 1-coureur luchtte zijn hart in een interview met de Italiaanse krant Gazzeta Sportiva.

Trulli liet duidelijk merken dat hij zich ongemakkelijk voelt onder het feit dat de renstal van Renault eveneens de naam Lotus heeft aangenomen, waardoor het Franse Formule 1-team zich komend seizoen opeens Lotus Renault GP gaat noemen. Dat is verwarrend. “Welk is het echte? Ik weet het niet meer, het is schandalig en surrealistisch”.

Ook stopt Trulli zijn ontevredenheid met de nieuwe aanpassingen in de reglementen niet onder stoelen of banken. “Er zijn teveel nieuwe dingen, van de aërodynamica tot aan de banden en de KERS. Er wordt gesproken over het belang om geld te besparen, maar ieder jaar worden de regels weer veranderd”, Veel mensen begrijpen die veranderingen niet en de sport wordt er minder spectaculair door, vreest de uit Pescara afkomstige coureur.

Voor het nieuwe seizoen heeft Trulli ook zo zijn twijfel over de mogelijkheden van zijn team. “Je kunt een keer een slecht jaar hebben, maar niet meer dan dat. Toen ik begon lag de kwaliteit hoog omdat veel van de constructeurs inzetten op het ontwikkelen van winnende auto’s. Tegenwoordig wordt een groot deel van de budgetten van de meeste teams bepaald door wat de coureurs met hun eigen sponsorcontracten binnen brengen”, legt de Lotuscoureur uit. Dat gaat dus ten koste van de kwaliteit, want meerdere kapiteins op een schip, die bovendien een eigen agenda hebben, kunnen nou eenmaal moeilijk een eensgezinde koers bepalen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top