Ga naar hoofdinhoud

Hulkenberg uit team Williams Formula one

Formule 1 nieuws. Nico Hülkenberg is op zoek naar een nieuw Formule 1 team. Team Williams wil van hem af ook al reed de duitser in Brazilië vanaf de pole positie. De Hulk is inmiddels in gesprek met diverse andere teams.

De jonge Duitse rookie Nico Hülkenberg die dit jaar zijn debuut maakte in de Formula One, mag na zijn eerste seizoen meteen op zoek naar een nieuw team. De ‘Hulk’ verbaasde iedereen toen hij in Brazilië de pole pakte. Bovendien haalde hij een viertiende positie in het algemeen klassement, iets dat vrij opmerkelijk is voor een debutant.

Maar het is niet genoeg. Williams wilde van hem af, en dus zit hij zonder baas en team. Ondanks dat Sir Frank Williams, de eigenaar van Team Williams, op 29 oktober nog opmerkte dat hij geen intentie had om Hülkenberg aan de kant te zetten.

“In het begin stelde hij ietwat teleur, misschien was hij té voorzichtig, maar we zien dat hij de laatste tijd heel competitief is gaan rijden, en ik denk dat we hier het begin zien van iets dat heel bijzonder is”.

Maar hij merkte ook toen al op “Hij klom op van Formule zus naar formule zo, van Formule 3 naar GP2 en heeft daarbij alles gewonnen wat er te winnen is, hij heeft iedere mogelijke titel binnengehaald. En met het juiste team zal hij op een dag hopelijk ook de Formule Een winnen.” Hij besloot te zeggen dat hij ernaar uitkeek Hülkenberg volgend jaar weer in actie te zien.

Maar dus niet in zijn eigen Formule 1 team, Team Williams…

In dat zelfde interview merkte hij op dat hij enorm blij is met Rubens Barrichello’s komst naar het F1 team, omdat hij de meest ervaren coureur is van allemaal en hij enorm veel heeft kunnen bijdragen aan het hele team door zijn kennis, ervaring en hartstochtelijke inzet. Barrichello’s contract is wel met een jaar verlengt. Barrichello eindigde op de 10e plek in de Formula One.

De Hulk liet weten inmiddels met een aantal teams in gesprek te zijn.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top