Ga naar hoofdinhoud

Grote kans voor Button op F1 GP Silverstone

Formule 1. Dit weekend wordt de Engelse Grand Prix gereden op het circuit van Silverstone. Met nieuwe regels en verboden die invloed gaan hebben op de wegligging in de bocht, maar nog steeds is Vettel de grote favoriet.

Silverstone oudste GP in de Formule 1

Silverstone is een van de meest klassieke F1-circuits en om hier goed te presteren vraagt veel van de coureurs. Het asfalt heeft snelle lastige bochten en veel venijnige verrassinkjes zoals oplopende rondingen en randen langs de baan waar je superscherp langs moet sturen anders sta je naast de baan.

Dit jaar wordt de 66ste editie van de Grote Prijs van Engeland gereden, en daarmee is het één van de oudste GP’s die ieder jaar is gehouden. Het circuit van Silverstone is 5.901 km lang en er worden 52 ronden gereden; de wedstrijd is 306.747 km lang.

Op Silverstone is het afgelopen met de techniek die het mogelijk maakte om met extra neerwaartse druk een snelle bocht in te duiken: vanaf nu is de geblazen diffuser verboden. Er zal harder en eerder worden geremd, en de vraag is wat deze nieuwe regel gaat betekenen voor de verschillende wagens. De trainingen vandaag geven daar mogelijk al een beeld van.

Wat denkt u? Een Brits feestje dit F1 weekend? Zet in bij Unibet

Wint een McLaren-coureur de Silverstone GP 2011?
ja: 3,75 nee: 1,22
Jenson Button wint de Silverstone GP 2011?
ja: 8,00 nee: 1,05
Lewis Hamilton wint de Silverstone GP 2011
ja: 4,50 nee: 1,17

Sebastiaan Vettel weer favoriet

Afgelopen jaar werd de Britse Grand Prix gewonnen door Mark Webber (Red Bull). Webber dankte zijn overwinning aan een lekke band bij teamgenoot Sebastian Vettel die van Pole was gestart. Vettel is dit jaar niet bij te benen voor de rest van het veld, en ook in Engeland is de Red Bull-Duitser weer favoriet.

Maar de Britten hopen op een Engels succes op Silverstone. De laatste keer was in 2009 toen Lewis Hamilton won. Jenson Button heeft nog nooit een thuisrace op Silverstone gewonnen en hij hoopt dat zijn beurt nu komt. Button won dit jaar al de F1-race in Canada, en met de nieuwe diffuserregel lijken zijn kansen groter dan ooit.

Agenda Britse Grand Prix F1 Silverstone 2011

  • 10:00 vrijdag 8 juli – Training 1
  • 14:00 vrijdag 8 juli – Training 2
  • 11:00 zaterdag 9 juli – Training 3
  • 14:00 zaterdag 9 juli – Kwalificatie
  • 14:00 zondag 10 juli – F1 Race
Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top