Ga naar hoofdinhoud

GP Monaco 29 mei HET stratencircuit

Formule 1. Zondag 29 mei wordt de Grand Prix de Monaco gereden. De race die dwars door het stadje Monte Carlo gaat, is één van de meest presigieuze en moeilijkste races op de kalender van het F1-kampioenschap.

Het stratencircuit van Monaco is een lastig parcours en ook niet zonder gevaar. De straten zijn vaak te smal voor goede uitwijkmogelijkheden en de ruimte om in te kunnen halen is beperkt.

Een goede vertrekpositie behalen in de kwalificatie was in Monte Carlo dan ook van het grootste belang. Was, want dit jaar zou het anders kunnen zijn.

Pedro Martínez de la Rosa, testrijder bij McLaren, voorspelt op zijn blog dat er dit jaar wel eens veel meer spektakel zou kunnen zijn omdat er vermoedelijk veel meer inhaalacties gaan plaatsvinden.

Dat komt door de nieuwe superzachte banden van Pirelli, die in combinatie met het “handenwerk” verrassingen moeten opleveren.

“Monaco is voor Fernando, Hamilton, Button, Rosberg die hier zoveel beter in zijn, de perfecte plaats om zoveel mogelijk punten voor Vettels neus weg te kapen. Het is een circuit van de handen, het circuit van het wereldkampioenschap waarbij het ‘t meest op techniek aankomt, het is het moeilijkst maar ook het gevaarlijkst.”
Welke constructeur pakt 28 mei de pole?

De Unibet weddenschappen zien het als volgt:

Red Bull Racing 1,25
McLaren 6,50
Ferrari 12,00
Mercedes GP 20,00
Renault 40,00

Sebastian Vettel, die al vier van de vijf F1-races won dit jaar, gelooft nog steeds dat de startpositie van het allergrootste belang is voor het winnen van de GP van Monaco.

Er wordt gereden op zachte of de nieuwe superzachte banden, want de scherpe bochten waarna weer snelheid moet worden gemaakt vragen daarom. Met hardere banden slip je weg, met alle gevaar van dien, en uitwijken kun je niet in Monaco.

Afgelopen jaar won Mark Webber, op de voet gevolgd door zijn Red Bull teamgenoot Vettel. McLarens Jenson Button won in 2009 en in 2008 won Lewis Hamilton.

In 2006 en 2007 won Fernando Alonso. De afgelopen jaren eindigde de Spanjaard steeds op een zesde plaats of lager – terwijl hij Monaco eigenlijk als geen ander zou moeten aankunnen.

Recordhouder overwinningen in de Grote Prijs F1 van Monaco onder de huidige generatie F1-piloten is Michael Schumacher met vijf zeges – maar of we hem dit weekend op het podium zullen zien?

26 mei worden de eerste twee vrije trainingen gereden, en hebben we een idee wat we dit jaar kunnen verwachten bij de Grand Prix de Monaco.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top