Ga naar hoofdinhoud

Giedo vd Garde in de Formule 1 2011

Formule 1 nieuws. Zelden is het zo spannend geweest in de Formule 1 in het eindklassement dan in de komende wedstrijden. Zelfs drie coureurs maken kans om op de hoogste trede van het podium te staan. Is het dit seizoen al spannend, volgend jaar wordt het naar alle waarschijnlijkheid nog spannender.

Terwijl de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 nog in volle gang is, zijn de onderhandelingen over het volgende seizoen al weer begonnen. Met nog 2 races te gaan zijn zowel de huidige nummer 1 Fernando Alonso als Mark Webber en Lewis Hamilton nog in de strijdt voor de nummer 1 positie in het eindklassement van de Formule 1.

Gelukkig is de kans voor Nederlandse sportliefhebbers aanzienlijk groot. dat er volgend seizoen ook weer een Nederlander van start zal gaan in de Formule 1. De Nederlander Giedo van der Garde is nu nog met drie teams in gesprek voor een stoeltje in de Formule 1 voor 2011. Zowel de renstallen van Lotus, Virgin en van Force India zouden interesse hebben in deze 25-jarige Hollandse coureur.

Volgens de Waalse krant La Libre tekent de coureur komend weekeinde bij de Grand Prix van Brazilië een contract bij het Engelse Virgin en wordt hij teamgenoot van de Duitser Timo Glock. Zijn manager ontkent dit echter voorlopig. “Het ziet er goed uit, maar de deal is nog niet rond. Giedo heeft nog nergens getekend”, zegt zijn manager Jan Paul ten Hoopen. Verder laat de Waalse krant weten dat zijn Belgische medekandidaat, Jerome d’Ambrosio, wegens gebrek aan sponsorgeld is afgehaakt.

Van der Garde (25), die de schoonzoon is van ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn, heeft wat dat betreft een betere positie. Zijn schoonvader maakte zijn fortuin met de aan- en verkoop van Telfort en is opgenomen in de Quote 500, waar hij in 2010 de 13e plaats inneemt met een geschat vermogen van 1,3 miljard euro.

De afgelopen twee jaar kwam Van der Garde uit in de GP2 Series. Het eerste seizoen was hij zeer succesvol met drie overwinningen, maar afgelopen jaar vielen de prestaties bij het Addax-team tegen. Van der Garde was in het verleden al testrijder in de Formule 1 voor Renault en Spyker. Als Van der Garde volgend seizoen voor de Formule 1 uitkomt, zal hij op 13 maart 2011 zijn debuut maken in de Grand Prix van Bahrein.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top