Ga naar hoofdinhoud

Geen Formule 1 Grand Prix in Rome

Het ziet er niet naar uit dat Rome zijn eigen Formula 1 Grand Prix zal krijgen in de toekomst. Formule 1 opperhoofd Bernie Ecclestone heeft gezegd dat er geen twee races in hetzelfde land kunnen worden gehouden.

Rome kan voorlopig fluiten naar zijn eigen Formule 1 wedstrijd. De baas van het GP-project voor Rome, Maurizio Flammini wilde vanaf 2013 een straatrace houden midden door Rome, maar Bernie Ecclestone heeft nee gezegd. De Italiaanse stad Monza heeft immers al de Italiaanse Grand Prix. Er kunnen geen twee GP’s in hetzelfde land kunnen worden gehouden.

Ecclestone kwam wel met een tegenvoorstel vertelde Flammini: “Ecclestone stelt voor om Rome en Monza om en om te organiseren” Maar daar ziet Monza helemaal niets in. De afspraak was bovendien dat Monza de GP mag organiseren tot in 2016.

Het Autodromo Nazionale di Monza is het circuit in Italië waar de eerste Grand Prix van het land werd gereden. Dat was in 1922, en het is inmiddels een onlosmakelijk onderdeel van de Italiaanse identiteit geworden. Monza is enorm populair, een GP bijwonen heeft veel weg van een ritueel. Dat draagt er bij toe dat Monza de vaste GP niet zomaar op kan geven.

Spanje is het enige land dat momenteel twee Grand Prixwedstrijden mag organiseren. De Spaanse Grand Prix wordt in Barcelona gehouden en in Valencia rijdt men de Europese Grand Prix. Maar die Europese GP moet in de toekomst in verschillende steden georganiseerd gaan worden.

De baas van Ferrari, Stefano Domenicali, zei dat hij wel begrijpt dat er niet nog een Formule Een wedstrijd toegevoegd kan worden aan de boordevolle kalender van de F1. Dit jaar worden er maar liefst 20 races gereden en dus is er gewoon geen plek voor nog meer races. Dit jaar wordt er één nieuwe GP toegevoegd aan het schema. De eerste Grand Prix van India zal even buiten Delhi worden gereden op 30 oktober 2011.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top