Ga naar hoofdinhoud

Formule one seizoen 2011 begint slecht

Veel pech afgelopen week in de Formule 1. Eerst vloog de gloednieuwe Ferrari van Felipe Massa in de fik, en een paar dagen later reed Robert Kubica zijn wagen te pletter tegen een kerkmuur tijdens een rally in Zwitserland. Wordt het F1-seizoen van 2011 een rampseizoen?

massa ferrari in vlammenDe nieuwe Ferrari F150 waar Felipe Massa zijn testrit in reed, vloog na 12 testrondjes in de brand doordat er opnieuw problemen waren met de aandrijving. Er ontstond er een olielek, een probleem dat zich vorig jaar ook al eens voordeed. Niet alleen de F150 is brandbaar, ook de seriewagens van Ferrari vatten nogal eens vlam.

Vooral de Ferrari 458 Italia. In september 2010 besloot Ferrari zo’n 1.250 wagens van het type dan ook terug te roepen. De lijm waarmee het hitteschild was vastgeplakt bleek lichtontvlambaar te zijn.

Massa’s testrondjes gingen in rook op. De eerste twee testdagen had Fernando Alonso zijn rondjes gemaakt en de wagen gedroeg zich voorbeeldig. Omdat er zo weinig testdagen zijn voor de aanvang van het seizoen heeft Massa nu nog nauwelijks kunnen kennismaken met de nieuwe F150. Robert Kubica haalde die woensdag tijdens de derde testrit op het circuit van Cheste in Valencia de beste tijd. Hij heeft er niet lang van kunnen genieten.

Kubica kreeg dit weekend een zwaar ongeluk. Tijdens een rally in de buurt van Genève vloog hij tegen een muur van een kerk aan. Hij brak bijna alle botten aan zijn rechterzijde. Zijn hand kon maar net worden gered door een knappe chirurg, maar de vraag is of hij die weer net zo zal kunnen gebruiken als daarvoor.

Kubica vloog met volle snelheid van de weg af. Kubica reed in een veel krachtigere auto dan de Renault Clio R3 waar hij vorig jaar in reed bij de rally’s van Montecarlo en Var. De Skoda Fabia S2000 raakte het contact met de weg kwijt door een wortel van een boom die een bult in het wegdek had veroorzaakt. De wagen maakte daardoor een spin en knalde tegen een muur. Waarschijnlijk wordt Kubica dit F1-seizoen vervangen door een van de testrijder Fairuz Fauzy van Lotus Renault, maar er gaan ook geruchten dat Nico Hulkenberg zal worden benaderd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top