Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Wie pakt de natte pole op de Britse Grand Prix?

Formule 1 Grand Prix van Engeland 2012, Silverstone – Lewis Hamilton was de snelste op de eerste drijfnatte trainingsdag in aanloop naar de Britse Grand Prix.

Hamilton zette de snelste rondetijd neer in de tweede sessie en bleef de Japanner Kamui Kobayashi in de Sauber net voor, én Michael Schumacher zette de derde tijd neer. Romain Grosjean (Lotus) was de snelste in de net zo natte eerste sessie.

In beide trainingssessies, die 90 minuten duren, waren er overigens maar negen coureurs die tien of meer ronden reden. Erg veel zeggen de resultaten dus niet en mocht het droog worden op Silverstone ziet alles er opeens weer heel anders uit. Op de eerste trainingsdag kwamen de ronden slechts voor enkelen maar net aan onder de twee minuten.

De Britse GP die dit weekend op Silverstone-circuit moet worden verreden, dreigt zelfs helemaal in het water te vallen als de absurd hevige regen aanhoudt. Gisteren na de trainingen werden de fans al opgeroepen om vooral niet naar Silverstone te komen omdat de helft van alle parkeerplekken blank staan. Het was de natste juni ooit in de Engelse geschiedenis en de verzadigde grond kan geen regen meer opnemen. Harde regen betekent ook dat het circuit kan worden afgekeurd omdat het te gevaarlijk wordt voor de F1-piloten

Regen. Hamilton en Alonso varen daar wel bij en ook Schumacher houdt het roer meestal goed recht bij natte weersomstandigheden. Hamilton komt uit Engeland, en zoals iedereen weet, regent het daar altijd. Alonso groeide op in de groene bergen van het Noord-Spaanse Prinsdom van Asturias dat aan de Golf van Biskaje ligt en qua klimaat eerder aan het natte Ierland doet denken dan aan het typische beeld van Spanje dat men doorgaans heeft. Dit keer konden zijn jeugdervaringen hem niet helpen want Alonso, die de ‘intermediates’ onder de wagen had gebonden, maakte een mooie spin en crashte de nieuwe front-wing van zijn wagen af. De ‘intermediate’ banden zijn vooral bedoeld voor een opdrogend circuit.

Bruno Senna was de enige andere coureur die een klassieke crash maakte doordat hij ging aquaplanen. Sebastian Vettel merkte daarom ook op: “het was lastig want áls er teveel water blijft staan, kunnen we van de baan raken, dan aquaplanen we heel erg snel. Bruno Senna maakte een fikse schuiver en dat laat nog maar eens zien hoe vlug dat kan gebeuren.”

Vettel baalde van al die nattigheid. Hij vond het niet alleen jammer voor de fans die braaf op de tribune zaten te wachten tot er sporadisch een wagen uit de pitstraat verscheen en die daarna weer snel het circuit afging, maar vooral ook voor de coureurs zelf. “Het was echt vreselijk jammer want we hebben op deze manier niets kunnen uitproberen,”voegde Vettel eraan toe. “Hopelijk wordt het een klein beetje beter en kunnen we een beetje rondjes maken want als er teveel regen is kunnen we helemaal niet rijden.”

Volgens de weersvoorspellingen moest vrijdag de ergste dag worden, en gelukkig heeft Pirelli de ‘extremes’ meegenomen, de ‘full wet-weather’ banden waarmee je zelfs in tijden van een zondvloed nog een goede wegligging zou moeten behouden – maar of dat ook het geval is in het extreme Britse zomerweer moeten we afwachten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top