Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 van Korea

Formule 1 nieuws. In de Formula 1 nadert de ontknoping. Er zijn nog 3 Grand Prix en dit weekend is het in Korea. Het zal voornamelijk gaan tussen Webber, Alonso en Vettel. Ook kunnen Hamilton en Button nog winnen, maar dan moeten ze wel hoog in de punten rijden.

Na de 309 km van het nieuwe Yeongam circuit in waarop de GP van Korea wordt gereden, komt de ontknoping van het Formule 1 seizoen in zicht.

Het circuit is 5.6 km lang, het ligt deels op een eiland dat speciaal is aangelegd, en er worden 55 rondjes gereden. Er zitten 18 bochten in, waarvan er 5 gemeen scherp zijn, en 2 rechte stukken waarvan de kortste langs de hoofdtribunes en finish gaat. De langzame bocht die de twee rechte stukken verbindt, is waar we de meest spectaculaire inhaalacties moeten verwachten. Het circuit is deels straatcircuit en deels een echt circuit. Het is net klaar, en gaat deels door een woonwijk. Plus het is één van de 5 circuits die tegen de klok indraaien.

De laatste twee races van het GP–seizoen zullen ook worden gereden op circuits die linksom draaien. De eerste twee waren in Istanboel, waar Lewis Hamilton won, en in Singapore, waar Fernando Alonso de baas was. De mannen van Red Bull hebben hun draai op dit soort circuits nog niet te pakken dit jaar.

De strijd gaat nog altijd tussen de bovenste vijf in het Formula One puntenklassement. Jenson Button moet wel heel consequent gaan winnen wil hij nog enige kans maken. Ook voor Lewis Hamilton ziet het er somber uit. De laatste races hing hij de brokkenpiloot uit en verspeelde kostbare punten. De strijd zal vooral gaan tussen Webber, Alonso en Vettel.

De stand met nog drie GP’s te gaan:

Aus M Webber 220
Spa F Alonso 206
Dui S Vettel 206
GB L Hamilton 192
GB J Button 189
Brz F Massa 128
Dui N Rosberg 122
Pol R Kubica 114
Dui M Schumacher 54
Dui A Sutil 47

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top