Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 nieuws: Max Verstappen in voetsporen vader Jos

Formule 1 nieuws. De kans dat Max Verstappen zijn debuut gaat maken in de Formule 1 lijkt steeds groter te worden. De 16-jarige autocoureur is opgenomen in het Junior Team van Red Bull, zo meldt De Telegraaf woensdag.

Max Verstappen jongste debutant ooit

Het nieuws moet nog officieel bevestigd worden door Red Bull. Volgende week staat er een teampresentatie op het programma met Toro Rosso en de verwachting is dat de mededeling dan zal volgen. Mocht Verstappen inderdaad gaan rijden voor het satellietteam van Red Bull, dan wordt hij met zestien jaar de jongste debutant in de Formule 1 ooit. Een prestatie op zich, want de Formule 1 wordt natuurlijk niet voor niets de koningsklasse van de autosport genoemd.

Max Verstappen in voetsporen van vader Jos

Ook krijgt de eventuele kwalificatie voor Verstappen persoonlijk een mooi tintje. Jos Verstappen, de vader van Max, reed van 1994 tot 2003 in de Formule 1 en is een van de beste Nederlandse autocoureurs aller tijden. Tijdens zijn loopbaan wist Verstappen zich vrijwel jaarlijks te verzekeren van een plaats in de Formule 1. Alleen in 2002 nam hij geen deel aan het hoogste platform in de autosport.

Op zijn persoonlijke website laat zoonlief weten trots te zijn op zijn toetreding tot het juniorenteam. “Het spreekt voor zich dat ik dolblij ben en me vereerd voel deel uit te maken van het team, dat al zoveel coureurs succesvol tot in de Formule 1 heeft gebracht”, aldus de coureur. “Ik grijp deze kans met beide handen aan. Met Red Bull hoop ik mij verder te ontwikkelen en het maximale uit mijn loopbaan te halen.”

Carrière Max Verstappen is in de lift

De carrière van Verstappen zit al enige tijd in de lift. De talentvolle coureur bezet na acht gewonnen races de tweede plaats in de Formule 3. Daarmee speelde Verstappen zich naar verluidt in de kijker van enkele gerenommeerde namen als Ferrari, Mercedes en Lotus. Door zijn deelname aan de opleiding kan Verstappen testen in hogere klasses als de Formule Renault 3.5. De zoon van oud Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft zijn eerste testdag al gehad op de Red Bull Ring.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top