Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Max Verstappen positief over Toro Rosso

Formule 1 – Max Verstappen. Hij is gewoon niet te houden. Max Verstappen heeft zin in het nieuwe seizoen Formule 1.

Formule 1 – Max Verstappen kan niet wachten

Maandag is de eerste officiële testdag van de Formule 1, maar pas op 20 maart begint het seizoen pas met de Grand Prix van Australië. Teambaas Franz Tost van Toro Rosso heeft zijn coureurs Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. gewaarschuwd dat ze niet de limiet moeten opzoeken, maar Verstappen trekt zich daar niks van aan. Hij staat op acht strafpunten en bij 12 zou hij zelfs een hele race moeten missen door schorsing.

“Als het er uiteindelijk twaalf worden, zijn het er twaalf. Dan begin ik daarna weer op nul. Tegen strafpunten kan je verder niet in protest gaan. Maar na die race in Abu Dhabi had ik ook zoiets van: laat maar lekker even. Of die strafpunten nu in mijn achterhoofd zitten? Nee. Gewoon gas erop.”

Een voorspelling voor het komend seizoen Formule 1 doen? Lewis Hamilton is bij bookmaker 888sport met een notering van 1,40 favoriet voor de titel. Nico Rosberg volgt op 4,00 en Sebastian Vettel op 4,40. Nieuw bij 888Sport? Profiteer en pak nu 3 keer je winst! Lees ook: Bet.nl wedden op Formule 1

Max Verstappen op zijn hoede

Een jaar later is natuurlijk een jaar meer ervaring. Maar Verstappen denkt niet dat hij daardoor zomaar beter wordt. ” Ik heb meer kennis over de auto en de circuits, maar de andere coureurs kennen je ook beter. Ze geven je minder ruimte, allemaal dat soort dingen. Dus buitenom in Blanchimont zal niet meer zo makkelijk gaan. Zeker is wel dat ik nog beter voorbereid en fysiek sterker ben dan een jaar geleden. Het team is ook beter voorbereid, dus in dat opzicht ziet het er positief uit.”

Maandag is het dus testen in Barcelona, maar Verstappen kijkt liever uit naar Australië op 20 maart. “In Barcelona hopen we de nieuwe auto beter te leren kennen en te testen met de nieuwe motor. Hoe snel je voelt of de auto goed is? Moeilijk te zeggen. Ik denk dat dat pas in de kwalificatie in Melbourne is. Dan weet je eigenlijk pas echt wat de rest doet. ”

Een goed begin is het halve werk, denkt de jonge Max. “Ons doel is de eerste tien in Australië en het liefst eerst ook Q3. Of een tiende plek, en dus één puntje, reëel is kan ik echt nog niet zeggen natuurlijk. Maar we hopen eigenlijk op iets meer punten dan één.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top