Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Lewis Hamilton favoriet voor pole Grand Prix Spanje

Formule 1 GP van Spanje – pole position. Renault verwacht dat de drie leveranciers van de motoren tijdens deze Grand Prix een heel stuk dichter bij elkaar zullen zitten. Ze hebben diverse upgrades meegebracht voor de wagens van o.a. Red Bull en Lotus en verwachten dat hiermee de goede weg versterkt kan worden die tijdens de F1 race in China werd ingezet.

Ook Ferrari heeft de nodige upgrades bij zich. Bovendien gonst het van de geruchten. Afgelopen maandag werd Ros Brawn gespot bij het hoofdkwartier van de Escuderia waar hij voor zijn overstap naar Mercedes werkte als technisch directeur. Inmiddels is hij ook weg bij Mercedes.

Ros Brawn gaat niet terug naar Ferrari

Zelf zei Brawn dat hij in de buurt was omdat hij in de omgeving vakantie viert en dat er geen sprake is van een mogelijke terugkeer naar Ferrari. Toeval is het wel dat hij zijn gezicht laat zien nu Stefano Domenicali enkele weken geleden ontslag nam als directeur van het Italiaanse F1-team. Marco Mattiacci, die Domenicali vervangt, heeft al de nodige veranderingen doorgevoerd en daarmee zouden de Ferrari’s van Fernando Alonso en Kimi Raikkonen een stuk sneller moeten zijn tijdens de Formule 1 Gran Prix op het Catalaanse asfalt.

Fernando Alonso niet op het podium

Afgelopen jaar won Fernando Alonso de Spaanse F1 Grand Prix, en ook toen had hij niet de snelste wagen. In de GP van China pakte Alonso de derde plaats. Dat schept verwachtingen voor nu, maar Alonso liet doorschemeren dat die niet terecht zijn. Zijn podiumplek had hij te danken aan een samenloop van factoren en dus vooral veel geluk, vertelde de Spanjaard.

Op de vraag of hij weer op het podium zal staan, antwoordde Alonso “Ik denk het niet”. Hij legde uit dat het geen doel is, omdat het valse verwachtingen oproept voor het team. Natuurlijk gaat hij wel zijn stinkende best doen om opnieuw op het podium te kunnen staan, voegde de voormalig wereldkampioen eraan toe.

Kimi Raikonen

Kimi Raikonnen had wel problemen met zijn wagen in tijdens de Formule 1 Grand Prix in China (hij werd achtste) en weet die problemen aan banden die te heet werden én aan de gemiste kans om technische verbeteringen uit te testen voor de race doordat de eerste training verregende. Daardoor wist hij tijdens de race niet goed om te gaan met de nieuwe snufjes.

Raikonen hoopt dat deze problemen in Catalonië zijn opgelost. “Uiteraard doen we alles wat we kunnen met de wagen. Iedere race kijken we naar alles, zelfs als het een onbenullig dingetje is of het een groot verschil kan maken voor hoe we het doen. Het blijft een feit dat als je een achterstand hebt, het moeilijk is om die in te lopen. De anderen stoppen ook niet met werken, ze blijven ook werken aan verbeteringen. Wij blijven hard doorwerken en proberen te verbeteren,” aldus de Finse Ferrari-coureur.

Volgende week meer lawaai in Formule 1

Mercedes heeft zelf natuurlijk ook niet stilgezeten, dus is het maar de vraag of de verbeteringen bij de concurrentie er echt toe gaan leiden dat de dominantie van Mercedes en coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg tot een einde komt tijdens de F1 GP in Spanje.

De Grand Prix van dit weekend wordt waarschijnlijk de laatste stille Formule 1-race. Volgende week worden er tests uitgevoerd met een ‘megafoon’-systeem dat op de uitlaat wordt geplaatst waardoor de F1 iets van zijn oude, lawaaierige glorie moet terugkrijgen.

Wedden op Formule 1 GP Spanje

Lewis Hamilton is favoriet voor de pole, ook bij 888sport waar er 1,45 wordt genoteerd voor de Engelsman. Mercedes-collega Nico Rosberg noteert 2,60. De derde kanshebber volgt op grote afstand volgens v: Sebastian Vettel noteert 18,00, evenals Red Bull collega Daniel Ricciardo. Fernando Alonso noteert 35,00 voor het winnen van de poleposition voor eigen publiek.
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top