Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Hamilton favoriet voor pole Grand Prix Canada

Formule 1 Grand Prix Montreal Canada. Lewis Hamilton heeft gisteren beide trainingssessies de snelste tijd gereden op het lastige Circuit Gilles Villeneuve in het Canadese Montreal.

Hamilton bleef in de eerste training Sebastian Vettel met 0.118 voor en in de middagtraining was hij klassement leider Fernando Alonso nipt voor met 0.054 achterstand. Hamilton zelf zette in die tweede training een rondetijd neer van 1:15.259, terwijl hij in de eerste training nog een ronde van 1:15.564 reed. Hamilton had voor de tweede sessie de super-softs van Pirelli ondergebonden en dat leverde enkele tienden van seconden winst op.

Ondanks zijn snelheid is Lewis Hamilton er niet op gerust dat de pole en de wedstrijd met evenveel gemak kunnen worden gewonnen. “Het zal allemaal heel dicht bij elkaar zitten, niet alleen bij de kwalificaties maar vooral ook in de race” zei de McLaren-piloot. “Als je naar de racesnelheid kijkt, dan ziet Ferrari er heel, heel snel uit en de slijtage van hun banden lijkt een heel stuk gunstiger. We moeten oppassen voor hen,” aldus Hamilton

En Ferrari is niet alleen Alonso, want ook verrassend was de tijd van Felipe Massa die als derde eindigde op het lijstje van de middagsessie. De dreigende woorden van enkele weken geleden die de Ferrari-teamleiding uitte aan het adres van Massa hebben hun uitwerking niet gemist, zoveel is wel duidelijk. De Braziliaan kreeg toen op subtiele wijze te horen dat hij moest gaan presteren want anders kon hij zijn stoeltje wel vergeten; en nee, ze wilden hem niet kwijt en ze wisten dat hij nog altijd tot bijzondere dingen in staat was. Waarvan Massa gisteren getuigde met een scherpe, derde tijd in de tweede training.

In die tweede sessie reden de eerste dertien coureurs overigens allemaal een tijd die minder dan een seconde langzamer was dan de tijd van Hamilton – wat een aanwijzing is dat zowel de kwalificatie voor de Canadese pole als de wedstrijd zelf opnieuw tot grote verrassingen kunnen leiden. Mark Webber, die de vorige Formule één Grand Prix in Monaco won, kwam in sessie twee overigens niet verder dan een twaalfde plaats. Jenson Button ondervond opnieuw problemen met zijn McLaren en eindigde desondanks als tiende en in de latere sessie kwam hij nier verder als de negende plaats.

Ook kwam er in beide sessies een rode vlag aan te pas. De eerste keer toen Kovalainen crashte en bij de tweede sessie parkeerde Bruno Senna zijn Williams op vrijwel dezelfde plek in de ‘Muur der Kampioenen’ in de chicane van bocht negen. Het is bekend, het Circuit Gilles Villeneuve met zijn venijnige chicane behoort tot de lastigste op de F1-kalender en daardoor is de Grand Prix van Canada altijd een van de spectaculairste. Hamilton zei het al: verwacht een verrassing van Alonso!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top