Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Hamelton op Pole in Grand Prix van Korea

Lewis Hamilton start van Pole op de Grand Prix van Korea Formule 1. De Britse coureur van McLaren bleef Sebastian Vettel voor die tweede werd, en teamgenoot Jenson Button legde beslag op de derde plaats.

Jenson Button zei na de kwalificaties: “Het is niet perfect, maar Lewis heeft dit hele weekend behoorlijk goed gereden, moeilijk om achter hem te blijven zitten. Ik ben wel best blij, mar ik heb werkelijk geen idee wat er tijdens de race gaat gebeuren wat betreft het slijten van de banden en met veel gas geven, dus we zien het nog.”

Sebastian Vettel, die al zeker is van het wereldkampioenschap, pakte de tweede plaats: “Ik denk dat McLaren gisteren heel, heel competitief was, ze lagen een flink stuk voor op alle anderen, inclusief op ons Maar opnieuw hebben we ze heel hard uitgedaagd bij de kwalificatie en kwamen heel erg dichtbij, dichterbij dan we hadden gedacht. Maar ook hebben we onze belangrijkste banden nog niet gebruikt, dus ik denk dat we er goed voor staan. Bandenslijtage wordt cruciaal.

Vettel liet tijdens de kwalificatie al weten aan zijn technische leiding dat hij liever banden spaarde voor de race dan nu de pole pakken. Dat verklaart waarschijnlijk ook dat Hamilton niet blij leek met zijn overwinning. Hij groette de crew niet bij het uitstappen en later in een reactie tegen de pers klonk hij eerder teleurgesteld dan blij toen hij zei: “ik ben blij, ik ben heel blij. Ik ben heel trots op wat het team heeft kunnen bereiken gedurende de laatste races. Maar morgen is de dag die echt telt.” Hamiltons toon was koel. Had hij het gevoel dat Vettel hem liet winnen? Of weet hij nu al dat zijn banden een probleem gaan vormen op weg naar de finish van morgen?

Wint Vettel opnieuw? Of is Button de lachende derde? Of zou, heel misschien toch, Alonso zijn zege van afgelopen jaar op het Koreaanse Yeongam-circuit kunnen overdoen?

Wedden bij Unibet op sport.

Lewis Hamilton – 1,90
Sebastian Vettel – 2,75
Jenson Button – 4,00
Mark Webber – 10,00
Fernando Alonso – 15,00

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top